Χίλαρι ΚλίντονΖητά σκληρές αποφάσεις για τη λύση του Κυπριακού

Η υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος αποτελεί σημαντικό εταίρο και φίλο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, παραμένουν δεσμευμένες στο θέμα του τερματισμού της διαίρεσης του νησιού

Σκληρές αποφάσεις για συνολική λύση του Κυπριακού ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, ΠΣΕΚΑ, στη Λευκωσία.

Η κ. Κλίντον κάλεσε την ηγεσία των αποδήμων να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις.

«Η υπάρχουσα κατάσταση έχει τραβήξει επί μακρόν και πιστεύουμε ότι οι κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, είναι το μονοπάτι για επίτευξη συνολικής λύσης», ανέφερε η Αμερικανίδα υπουργός.

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία εξαιτίας της σκληρής δουλειάς ακόμη και του συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό οι ηγέτες από τις δύο κοινότητες πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στη διάρκεια αυτών των περίπλοκων διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Περαιτέρω, η κ. Κλίντον διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος αποτελεί σημαντικό εταίρο και φίλο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως ανέφερε, παραμένουν δεσμευμένες στο θέμα του τερματισμού της διαίρεσης του νησιού.

«Η δέσμευσή μας στην κυπριακή ειρήνη και ασφάλεια είναι ακλόνητη, αλλά εναπόκειται σε εσάς, τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής κοινότητας από όλο τον κόσμο, να υποστηρίξετε αυτή τη διαδικασία και τις σκληρές αποφάσεις που θα απαιτηθούν για συνολική λύση», ανέφερε η κ. Κλίντον.

Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επανένωση της Κύπρου είναι προς το συμφέρον όχι μόνον των Κυπρίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk