Θεόδωρος Λουρίδας
«Κάνουμε τα πάντα»
«Είμαι πολύ υπερήφανος για την κόρη μου, κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη της επιλογή- Λογιστική και Χρηματοοικονομική, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηταν οργανωμένη και επιμελής μαθήτρια, ήδη από το Δημοτικό, και αυτό θεωρώ ότι ήταν ο καταλύτης για την επιτυχία της. Φυσικά ένα πτυχίο δεν αρκεί από μόνο του, πιστεύω όμως ότι ειδικά σε εποχές κρίσης οι καλές σπουδές μπορούν να αποτελέσουν επιπλέον εφόδιο για τον καθένα. Με ενδιαφέρει η κόρη μου να αφοσιωθεί στις σπουδές της, αλλά δεν θα είχα αντίρρηση να βρει και κάποια δουλειά- μερικής απασχόλησης. Πάντως όσο άσχημη και αν είναι η οικονομική κατάσταση πιστεύω πως οι γονείς στην Ελλάδα θα κάνουν τα πάντα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους».

Βασιλική Νασιοπούλου
«Καινούργια έξοδα»
«Είμαστε σαστισμένοι και αρκετά προβληματισμένοι για το αν θα πάει τελικά ο Βαγγέλης στη σχολή του εξαιτίας του κόστους. Ελπίζαμε να περάσει σε κάποιο ΤΕΙ στην Αθήνα ή έστω κάπου πιο κοντά. Οι σπουδές στη Φλώρινα σημαίνουν καινούργια έξοδα, όπως ενοίκιο, ενώ λόγω της απόστασης από την Αθήνα οι μετακινήσεις είναι ιδιαιτέρως δαπανηρές.

Από την άλλη, το να ξαναδώσεις εξετάσεις αποτελεί ψυχοφθόρο διαδικασία, ενώ και εδώ υπάρχει η παράμετρος του κόστους. Εξετάσεις σημαίνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Πάντως επειδή είναι μια σχολή που προσφέρει επαγγελματικά δικαιώματα, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μη χάσει αυτήν την ευκαιρία».