Με διαφορετικές «γραμμές» εμφανίστηκαν χθες στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες της συμμαχίας. Ο ΣΥΝ προσήλθε με την πρόταση να ενθαρρυνθεί η προσέγγιση με τον σοσιαλιστικό χώρο του ΠαΣοΚ, όπου οι διεργασίες συνεχίζονται γύρω από την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του καθηγητή Εργατικού Δικαίου και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Μητρόπουλου, ενώ υπήρξε και αντιπρόταση να τεθεί επικεφαλής της μάχης στην Περιφέρεια Αττικής ο κ. Αλ. Αλαβάνος.

Η Κουμουνδούρου, η οποία δεν συζητεί κάτι τέτοιο, εμμένει στη στρατηγική προσέγγισης του «πασοκογενούς» χώρου, ενώ δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για τυχόν υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου. Οπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega, «αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι να δούμε να προχωρούν διεργασίες στον χώρο της σοσιαλιστικής Αριστεράς που θα συγκροτούν μια δυναμική και να δούμε μέσα από έναν συλλογικό τρόπο το πώς θα ανταμώσουμε με αυτές». Την ίδια στιγμή ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε με αφορμή την πρόταση του κ. Φ. Κουβέλη για τον κ. Γ. Καμίνη: «Εκπλήσσομαι με την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι πρώην σύντροφοί μας σε μια λογική συμπληρωματικής δύναμης στο κυβερνών κόμμα, στο κόμμα εξουσίας που σήμερα ασκεί ίσως τη σκληρότερη πολιτική που έχει ακολουθήσει ποτέ κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση».