Μια συνάντηση-έκπληξη είχε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εθεάθη να εισέρχεται το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών. Η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε επί τριάντα λεπτά με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ι. Ραγκούση και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για αυτοδιοικητικά θέματα και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του «Καλλικράτη», για τον οποίον η πρώην υπουργός της ΝΔ εκφράζεται με θετικά λόγια. Αν και δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά, θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως είναι ο φημολογούμενος ανασχηματισμός αλλά και η πρόθεση της κυρίας Μπακογιάννη να ιδρύσει νέο κόμμα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε χθες σε συνέντευξή της την εκτίμηση ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει δραστικά μέσα στην ερχόμενη τετραετία. «Τα πολιτικά κόμματα στήθηκαν το 1974. Δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες. Από τη δομή τους, από τον τρόπο λειτουργίας τους και από τον τρόπο με τον οποίον καλούν ή διώχνουν κόσμο. Πιστεύω ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει. Και θα αλλάξει δραστικά» τόνισε.

Η πρώην υπουργός απέφυγε να πει αν θα στηρίξει τον κ. Π. Τατούλη ως (ανεξάρτητο) υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τονίζοντας ότι «δεν έχω τοποθετηθεί καθόλου για τα θέματα της περιφέρειας ακόμη.Και θα τοποθετηθούμε κάποια στιγμή συνολικά». Εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στον κ. Ν.Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ για την υποψηφιότητα του κ. Κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη δεν άνοιξε τα χαρτιά της.