Νίκολα Γκρούεφσκι«Είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το πρόβλημα με το όνομα»

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματισθεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Α. Παπανδρέου, στην Νέα Υόρκη.

«Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το πρόβλημα με το όνομα, όμως συνεχίζω να θεωρώ ότι τα αιτήματα της Ελλάδας είναι μαξιμαλιστικά», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

Ο Ν. Γκρούεφσκι, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματισθεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Α. Παπανδρέου, στην Νέα Υόρκη και, ως εκ τούτου, όπως είπε, δεν είναι σε θέση, στην παρούσα φάση, να πει αν θα υπάρξει συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο φέτος θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, τόσο ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, όσο και ο ίδιος – μέχρι τώρα η πρακτική ήταν να συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο εκάστοτε Πρόεδρος της πΓΔΜ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών – ο Ν. Γκρούεφσκι απάντησε ότι κάτι τέτοιο προτάθηκε από τον ίδιο τον κ. Ιβάνοφ, με το επιχείρημα ότι είναι καλό να υπάρχει εναλλαγή στο ποιος θα εκπροσωπεί τη χώρα στις εργασίες της Συνέλευσης, κάτι που, όπως πρόσθεσε, το πράττουν αρκετές χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk