Πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όλους όσοι σκέπτονται ή σχεδιάζουν να κινηθούν εκτός γραμμής του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ακολουθεί η ΝΔ. Ο σκοπός της Ρηγίλλης είναι ξεκάθαρος. Και δεν είναι άλλος από την προσέγγιση των φίλων της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ή την απομόνωση όσων δεν θελήσουν να συνεργαστούν με το επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά. Ανταπαντώντας η ανεξάρτητη βουλευτής χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις. «Δεν δέχομαι τον ρόλο του εξαπτερύγου από ανθρώπους οι οποίοι ιστορικά έχουν υπάρξει εξαπτέρυγα» τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 1. Και πρόσθεσε ότι «στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται μια μικρή ομάδα με ακραία εθνικιστικά και λαϊκιστικά στοιχεία».

Αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι το πλαίσιο απομόνωσης της κυρίας Μπακογιάννη και των στελεχών που «κρυφοκοιτάζουν» προς το μέρος της έχει τεθεί τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και με την προσέγγιση των «υπόπτων» μέσω ιδιωτικών διαύλων.

Η προσέγγιση γίνεται μέσω κορυφαίων στελεχών και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας. Παράλληλα, η σκληρή στάση που τήρησε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς στην περίπτωση του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη ήταν το μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία κίνηση, η οποία με οποιαδήποτε αφορμή έχει στόχο τη «σαλαμοποίηση» της κοινοβουλευτικής δύναμης της ΝΔ. Ουσιαστικά, επέμεναν οι ίδιες πηγές, έχει σταλεί τελεσίγραφο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η πλήρης συμπαράταξη με τις επιλογές της κομματικής ηγεσίας.

«Θα γίνει πλήρης επιστράτευση» λένε ορισμένοι χαρακτηριστικά. Και αυτό αφορά κυρίως τις περιφέρειες με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, όπως η Αττική και η Πελοπόννησος. Κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη δεν απέκλειαν μάλιστα και στοχευμένες περιοδείες του κ. Σαμαρά. Η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί, όπως διαφαίνεται, στην Αττική όπου οι γκρίνιες για την επιλογή του κ. Β. Κικίλια υπογείως συνεχίζονται.

Η Ρηγίλλης βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εκλογικό συναγερμό. Γίνεται προσπάθεια να κλείσουν και τα τελευταία κενά στα ψηφοδέλτια. Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει για τη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης τον σημερινό νομάρχη Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδη. Ωστόσο ο Πειραιάς παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης αναζητεί έναν άνθρωπο της αγοράς και των επιχειρήσεων, ο οποίος θα είναι άφθαρτος. Ενα από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του εφοπλιστή κ. Ν. Ευθυμίου. Από ορισμένους προωθείται και η υποψηφιότητα του κ. Π. Γεννηματά , αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες λόγω της στάσης του υπέρ του μνημονίου.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και η 15μελής Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. Σε αυτήν ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του κόμματος ως και τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με έμφαση στο «αντιμνημόνιο», στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στη στρατηγική για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά ορισμένες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να συγκληθούν και τα υπόλοιπα κορυφαία κομματικά όργανα.