ΛΟΝΔΙΝΟ Γεννητούρια στον αριθμό 10! Η σύζυγος του πρωθυπουργού γέννησε ένα κοριτσάκι χθες, στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στην Κορνουάλη, στη Νοτιοδυτική Αγγλία.

Η Σαμάνθα Κάμερον, 39 ετών, ανέμενε ότι θα γεννούσε το τέταρτο παιδί της οικογένειας τον Σεπτέμβριο, όταν μάλιστα είχε προβλέψει να πάρει άδεια πατρότητας και ο Ντέιβιντ Κάμερον, 43 ετών. Ομως χρειάστηκε να σπεύσουν στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Κορνουάλης χθες το πρωί. «Ηταν λίγο σοκ», δήλωσε ο πρωθυπουργός έξω από το μαιευτήριο. «Ολα έγιναν πολύ, πολύ γρήγορα. Είμαστε εκστασιασμένοι. Είναι ένα απίστευτα όμορφο κοριτσάκι και είμαι ένας πολύ υπερήφανος πατέρας». Πρόσθεσε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το όνομα που θα δώσουν στο μωρό το οποίο γεννήθηκε με καισαρική στις 12 το μεσημέρι και ζύγιζε 2,7 κιλά.

Οι Κάμερον έχουν άλλα δύο παιδιά, την εξάχρονη Νάνσι και τον τετράχρονο Ελουεν. Ο πρωτότοκος γιος τους, Ιβάν, που έπασχε από βαριά αναπηρία και είχε ανάγκη από 24ωρη φροντίδα, πέθανε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ηλικία έξι ετών.

Οι βρετανοί μπουκμέικερ δέχονται στοιχήματα για το ποιο θα είναι το όνομα του νεότερου ενοίκου της Ντάουνινγκ Στριτ- επικρατέστερα είναι τα εξής: Μάρνι, Αγκνες και Ινιντ. Οι πιθανότητες να ονομάσουν οι Κάμερον το παιδί Μάργκαρετ, προς τιμήν της εμβληματικής ηγέτιδας των Τόρις Μάργκαρετ Θάτσερ, είναι 1 προς 50. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μάλλον δεν θα έχει λόγο στο ζήτημα καθώς η Σαμάνθα, γόνος ζάπλουτης οικογένειας ευγενών, ήδη μελετά ένα βιβλίο με ονόματα από την Κορνουάλη.

Το νέο μωρό προσθέτει ένα ακόμη «εργαλείο μάρκετινγκ» στη διάθεση του βρετανού πρωθυπουργού ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά σκηνές από τη ζωή της φωτογενούς οικογένειάς του στις πολιτικές του εκστρατείες, όπως βίντεο στο οποίο τα παιδιά του ακούγονται αλλά δεν φαίνονται να διακόπτουν τον πατέρα τους ενώ μιλά στις κάμερες.

Η μικρή Κάμερον δεν είναι το πρώτο μωρό που θα μεγαλώσει στην Ντάουνινγκ Στριτ. Το 2000 η σύζυγος του Τόνι Μπλερ, Σερί, γέννησε τον μικρό Λίο ενώ ο Γκόρντον Μπράουν απέκτησε τρία παιδιά όσο ήταν υπουργός Οικονομίας (και ένοικος του διαμερίσματος δίπλα στο πρωθυπουργικό). Πριν από τον Λίο Μπλερ, το τελευταίο μωρό που είχε γεννηθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ ήταν του πρωθυπουργού Τζον Ράσελ το 1849.