Ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων περιφερειαρχών και δημάρχων, εξαγγελία μέτρων κοινωνικής στήριξης, συνεδρίαση και μάλιστα τριήμερη του Εθνικού Συμβουλίου, με παράλληλη συνδιάσκεψη του κόμματος, ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου , καθώς και συνεχείς συνεδριάσεις ομάδων εργασίας περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για τα 36α γενέθλια του ΠαΣοΚ στις 3 του Σεπτέμβρη. «Ολα θα συμβούν τις τρεις ημέρες που θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις» είπαν στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία ωστόσο αποφεύγουν ακόμη να ανακοινώσουν το ακριβές πρόγραμμα.
«Πρόκειται για μια σεμνή τελετή τριήμερων, κυρίως πολιτικών, εκδηλώσεων και ουδείς μπορεί να τη χαρακτηρίσει φιέστα» έλεγαν χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν θα λείψουν ούτε οι πολιτικές εκπλήξεις. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο Πρωθυπουργός θέλει να προσδώσει στη γιορτή πολιτικό και όχι πανηγυρικό χαρακτήρα. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε την ημέρα αυτή να ανακοινώσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, τα οποία ακόμη επεξεργάζονται τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και το ΙΣΤΑΜΕ.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν ανήμερα την 3η Σεπτεμβρίου στο Στάδιο του Τάε Κβον Ντο, αν και οι διοργανωτές, όπως είπαν, επεδίωξαν στην αρχή να βρουν μεγαλύτερο στάδιο για να χωρέσει τον κόσμο που περιμένουν από τις κομματικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιδιώκει κατά τον εορτασμό να συνοδεύσει την ομιλία του με την ανακοίνωση ενός «κοινωνικού πακέτου» το οποίο θα εμπεριέχει μέτρα κυρίως κοινωνικής πρόνοιας, που μολονότι δεν θα είναι εντυπωσιακά, όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, θα βοηθήσουν ωστόσο στην ψυχολογία των πολιτών. Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι με την ευκαιρία της 3ης του Σεπτέμβρη να εκπέμψει ένα μήνυμα (κυρίως προς τα μέλη του κόμματος, αλλά και προς τον κόσμο) ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχασε, παρά τις πρόνοιες του μνημονίου, τις κοινωνικές του ευαισθησίες.
Για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στις ανακοινώσεις που αναμένεται να υπάρξουν όσον αφορά τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΠαΣοΚ στις περιφέρειες και στις δημαρχίες. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα κληθούν, όπως προβλέπει και το καταστατικό του κόμματος, να εγκρίνουν (διά βοής) τις υποψηφιότητες αυτές.