Γιώργος ΚαμίνηςMε το βλέμμα στον Δήμο Αθηναίων, αποχωρεί από τον Συνήγορο του Πολίτη

Την παραίτησή του από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη θα υποβάλει εντός Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Καμίνης, έπειτα από δύο θητείες -συμπληρώνονται τον προσεχή Μάρτιο- στη θέση αυτή. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δέχτηκε να συζητήσει την πρόταση Κουβέλη να είναι υπερκομματικός υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, χαρακτηρίζοντάς την «εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις».

Την παραίτησή του από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη θα υποβάλει εντός Σεπτεμβρίου ο κ. Γιώργος Καμίνης, έπειτα από δύο θητείες -συμπληρώνονται τον προσεχή Μάρτιο- στη θέση αυτή. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δέχτηκε να συζητήσει την πρόταση Κουβέλη να είναι υπερκομματικός υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, χαρακτηρίζοντάς την «εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις».

Την πρόταση του κ. Φώτη Κουβέλη για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων εξετάζει σοβαρά και το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι ο κ. Καμίνης αναφέρει: «Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνήγορου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της αρχής.

» Ολα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου: τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

» Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μού γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας. Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον Συνήγορο του Πολίτη.

» Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

» Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ. Την παραίτησή μου θα υποβάλω εντός του Σεπτεμβρίου, περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου.

» Κατά τα λοιπά και έως την εκλογή νέου Συνήγορου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος. » Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του Συνήγορου του Πολίτη και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κατά καιρούς προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk