Μετά τη Σλοβακία και η Τσεχία λέει «όχι» στο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πετρ Νέκας στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Η άρνηση αυτή καθιστά την Τσεχία τη δεύτερη χώρα – μετά τη Σλοβακία – που αρνείται τη συμμετοχή της στο πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Η τσεχική κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πετρ Νεκας στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Η άρνηση αυτή καθιστά την Τσεχία τη δεύτερη χώρα – μετά τη Σλοβακία – που αρνείται τη συμμετοχή της στο πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Οι Τσέχοι παραμένουν «υπεύθυνα» μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πιστεύουν στη δημοσιονομική »πειθαρχία» και είναι υπέρ της επέκτασης της ΕΕ, δήλωσε ο Necas.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός αυτοχαρακτηρίζεται «Ευρωρεαλιστής».

Σημειώνεται πως ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, είχε δηλώσει μετά την άρνηση της Σλοβακίας προ δύο εβοδμάδων ότι «η εξέλιξη αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο τα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της χώρας. Η κίνηση της Σλοβακίας δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk