ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ
Ροκ όπερα στου Παπάγου
Η ροκ όπερα«Νο Shakespeare please» της Μπέσυς Μάλφα (φωτογραφία) παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο Παπάγου. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Παπουτσάκη. Η μουσική είναι του Νίκου Παπουτσά.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης εξελίσσεται σε ροκ συναυλία. Ωρα έναρξης: 20.45 (πληροφορίες στο τηλ. 210 2027.186-7, 210 6520.412).

ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με την Τσαλιγοπούλου στη Χαλκίδα

Ο δεξιοτέχνηςτου κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος (φωτογραφία) εμφανίζεται με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου) στη Χαλκίδα. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έντεχνους, λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους, ενώ η ερμηνεύτρια παρουσιάζει τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου της. Ωρα έναρξης: 21.00 (πληροφορίες στο τηλ. 22210 22.314).

ΘΕΑΤΡΟ
Η τραγωδίατου Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος» παρουσιάζεται στο θέατρο Ερωφίλη, στο Ρέθυμνο, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Στη διανομή παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Ρέθυμνο. Ωρα έναρξης: 21.00. Οι «Ιππής»του Αριστοφάνη παρουσιάζονται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Αρμένης. Ελευσίνα. Ωρα έναρξης: 21.00. Η «Λοκαντιέρα»του Κάρλο Γκολντόνι παρουσιάζεται στο Green Τheater στις Αρχαίες Κλεωνές στη Νεμέα. Η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Στη διανομή, μεταξύ άλλων, παίρνουν μέρος οι Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Νεμέα. Ωρα έναρξης: 21.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
«Από τις Εβρίδεςστο Μπουένος Αϊρες» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζει η Γεωργία Συλλαίου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή γεμάτη απροσδόκητες στιγμές τόσο γεωγραφικώς όσο και στυλιστικώς: από τον Σοστακόβιτς στον Πιατσόλα και από τονΝίνο Ρότα στον Τομ Γουέιτς.

Μυτιλήνη. Ωρα έναρξης: 21.00, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο (πληροφορίες στο τηλ. 22510 474.37).