Δεκατέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Γερμανικό Πρακτορείο, ανάμεσά τους έξι ξένοι (τέσσερις αμερικανοί και ένας ιάπωνας), σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σήμερα το πρωί στο Νεπάλ, όπου επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πέντε επιβάτες ήταν νεπαλέζοι.
Το γερμανικής κατασκευής αεροσκάφος, τύπου Dornier και ιδιοκτησίας της εταιρίας Angi Air, επέστρεφε στο Κατμαντού, αφού απέτυχε να προσγειωθεί στο Λούκλα, του ανατολικού Νεπάλ, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όταν συνετρίβη στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάι Μουκούντα Κανάλ.
Το Λούκλα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Εβερεστ.
«Οι διασώστες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την απομακρυσμένη περιοχή εξαιτίας των πλημμυρών. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ελάχιστες είναι οι ελπίδες να υπάρχουν επιζώντες», είπε ο Κανάλ στο Ρόιτερ.
Στο αεροσκάφος επέβαινε και τριμελές πλήρωμα.
Οπως μετέδωσε ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός ABC, το αεροσκάφος έχει κοπεί σε κομμάτια. Ο αξιωματούχος του αεροδρομίου του Κατμαντού, Τριράτνα Μαναντάρ, δήλωσε ότι στρατιωτικά ελικόπτερα έσπευσαν στην περιοχή, αλλά την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι βροχοπτώσεις.