Ξαναπήρε φωτιά το «Χάισπιντ 1»

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου «Χάισπιντ 1». Μετά τη δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές επιβάτης κατέθεσε μήνυση, και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο υπεύθυνος του νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο και ένας λιμενικός από το Λιμεναρχείο Ραφήνας. Η φωτιά προκλήθηκε την Κυριακή λόγω θραύσης μαστού του σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου κύριας μηχανής και διαρροής …

Ξαναπήρε  φωτιά το  «Χάισπιντ 1» | tovima.gr

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου «Χάισπιντ 1». Μετά τη δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές επιβάτης κατέθεσε μήνυση, και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν ο πλοίαρχος και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο υπεύθυνος του νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο και ένας λιμενικός από το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Η φωτιά προκλήθηκε την Κυριακή λόγω θραύσης μαστού του σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου κύριας μηχανής και διαρροής πετρελαίου σε οχετό καυσαερίων στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανδρου και Τήνου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (ΡαφήναΑνδρος- Τήνος- Μύκονος και επιστροφή) με 204 επιβάτες. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα. Οταν κατέπλευσε στην Τήνο απαγορεύτηκε ο απόπλους του ώσπου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο προωθήθηκαν με άλλο πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στην Τήνο προκειμένου να αναχωρήσουν και αυτοί με άλλο πλοίο για τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μια από τις κύριες μηχανές του «Χάισπιντ 1» ενώ έπλεε από τη Μύκονο προς την Πάρο με 458 επιβάτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk