Νέες βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσεσήμερα, Τρίτη, από τα Χανιά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Θέλω να του στείλω ένα μήνυμα από εδώ. Και το μήνυμα είναι το εξής. Μπορεί να με διέγραψε από τα κιτάπια του. Τις αρχές μου, τις ιδέες μου, τους αγώνες μας, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει. Δεν μπορεί κανείς Σαμαράς να με διαγράψει και προπάντων δεν μπορεί κανείς να με διαγράψει από την συνείδηση των συναγωνιστών που τόσα χρόνια δίναμε μαζί αγώνες» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία πολιτικών του φίλων, ο Χρ.Μαρκογιαννάκης έκανε γνωστό ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ανακοινώσει την απόφαση του για το αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ δήλωσε πώς δεν τον αφήνει ασυγκίνητο η προοπτική ίδρυσης κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν και τον στηρίζουν, ενώ αναφέρθηκε και στην μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια πέτυχε πολλά, όπως να πλησιάσει το ποσοστό του 40% στα Χανιά, να εκλέξει νομάρχη προσκείμενο σε αυτή, δήμαρχο στα Χανιά, αλλά και σε μικρότερους δήμους.

«Τα καταφέραμε γιατί αγωνιστήκαμε, γιατί δουλέψαμε και δουλέψαμε τίμια, χωρίς υστεροβουλία, χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα, σε αντίθεση με εκείνους και με εκείνον και την παρέα του, που τόλμησε να διαγράψει εμένα μετά από τόσα χρόνια αγώνα. Με μια διαδικασία εκπληκτικής ταχύτητας, χωρίς να τηρηθεί το καταστατικό του κόμματος και χωρίς -αυτό δεν έχει προηγούμενο- να δεχτώ ένα τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα στην πορεία που είχα εκφράσει την δυσαρέσκεια μου στην διαδικασία που ακολουθήθηκε, γιατί εγώ με τον κ. Πλακιωτάκη δεν έχω τίποτα. Ίσα – ίσα που είναι φίλος μου».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. «Περισσότερο διαμαρτυρήθηκα γιατί πάρθηκε μια απόφαση που αφορά την Κρήτη, αφορά τα Χανιά, είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ στην Κρήτη και ο πέμπτος της ΝΔ και θεώρησα πως με πρόσβαλαν κατά τρόπο βάρβαρο και βάναυσο. Υπάρχουν όργανα, συνέρχονται τα όργανα, συζητούνται τα προβλήματα και παίρνονται αποφάσεις. Ποτέ δεν κλήθηκα από κανένα. Και επειδή ο δίαυλος επικοινωνίας με την Ρηγγίλης είχε κοπεί προ πολλού από τον κ. Σαμαρά σε ό,τι αφορά το πρόσωπο μου, ήμουν υποχρεωμένος να τα πω δημόσια. Διαμαρτυρήθηκα δημόσια και για να τους κεντρίσω περισσότερο να ‘ρθούμε σε ένα διάλογο, είπα ότι και εγώ ενδιαφέρομαι και ενδεχομένως να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Αυτό θα έπρεπε σε ένα δημοκρατικό κόμμα να επιβάλει ένα διάλογο, να επιβάλει μια επικοινωνία μαζί μου να λήξει εκεί το θέμα. Αντί αυτού θέλοντας να κάνει επίδειξη πυγμής ο κ.Σαμαράς, προκάλεσε την διαγραφή μου».

Ακόμα, αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία με νέες βολές κατά του κ Σαμαρά: «Για τον εαυτό μου είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Γιατί αυτό που λένε καμιά φορά για βολευτές και χαραμοφάηδες δεν με αφορά. Εγώ δεν κληρονόμησα τίποτα στη ζωή τούτη. Τα απέκτησα και απέκτησα και τίτλους τιμητικούς με αγώνες και θυσίες. Και εγώ αυτά που απέκτησα έδωσα στην ΝΔ και στην πολιτική. Όχι αυτά που κληρονόμησα. Σήμερα θα ήμουν πιθανότατα εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Μετά είχα μια απίστευτη πορεία στο ελεύθερο επάγγελμα, τη δικηγορία. Εκεί μόνο προσπαθούν κάποιοι να μου ρίξουν λάσπη, λες και δεν ξέρουν ότι ο δικηγόρος, ο ποινικολόγος έχει μια συγκεκριμένη αποστολή. Όμως και τα δύο τα έδωσα στην ΝΔ. Να μου πει ο κ Σαμαράς τι έδωσε. Πόνο θλίψη, προδοσία».

Αναφερόμενος στην πιθανή υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Κρήτης είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. «Τα δυο κριτήρια που θα πρυτανεύσουν στην απόφαση μου θα είναι τα εξής: Αν νοιώσω ότι έχω την δυνατότητα να συμβάλω σε μια ενωτική πορεία της Κρήτης και αν νοιώσω ότι μπορώ να προχωρήσω σε μια προσπάθεια έντονης επαναστατικής διεκδίκησης των όσων δικαιούται η Κρήτη, τότε ναι, διαφορετικά όχι. Αυτό θα το ξέρουμε πολύ γρήγορα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι ανήκει στην ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γεωργίου Ράλλη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όχι στην Νέα Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνυπάρξω με την ΝΔ του κ. Σαμαρά, με τις νοοτροπίες και τις λογικές του» είπε.

Αναφέρθηκε και στην προσωπική του πολιτική στάση στο ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και επειδή θα με ρωτήσετε αν κάνει κόμμα η κ. Μπακογιάννη, εσείς τι θα κάνετε, θα ήθελα να πω το εξής: Εκείνο το οποίο επιδρά στην συνείδηση του καθενός μας πολιτικά, να είναι σε κάποιο πολιτικό χώρο, είναι κάποια πράγματα. Οι αρχές, οι ιδέες, το πρόγραμμα, όλα αυτά είναι που ζυγίζουν. Ασφαλώς δεν με αφήνει ασυγκίνητο η δημιουργία ενός κόμματος και με πρωτοβουλία μιας Χανιώτισσας και προπάντων εγώ είμαι από εκείνους που στήριξα καθαρά την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ και ως εκ τούτου, αν καταλήξω εκεί, θα είναι μια συνέχεια σε ό,τι αφορά την πολιτική μου πορεία, η οποία θα συνεχισθεί».

Όσον αφορά το πρόσωπο που ο ίδιος θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Χανίων τήρησε ίσες αποστάσεις μεταξύ των κ.κ. Αρχοντάκη και Βιρβιδάκη, τους οποίους χαρακτήρισε άξιους και καλούς φίλους.