Όμηροι ενός ενόπλου βρέθηκαν σήμερα οι επιβάτες ενός λεωφορείου, μεταξύ τους παιδιά, στην πρωτεύουσα Μανίλα των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, στο λεωφορείο επιβαίνουν επίσης 22 παραθεριστές από το Χονγκ Κόνγκ. Ο δράστης είναι ένας πρώην αστυνομικός, οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι.

«Είμαστε στη διαδικασία να διευκρινίσουμε τις συνθήκες της ομηρίας και να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν ενήλικοι και παιδιά μέσα στο λεωφορείο», τόνισε σε τοπικό ραδιοσταθμό ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Λεοκάντιο Σαντιάγο.

Το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο κοντά σε ένα πάρκο, όπου επιβιβάσθηκε και ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο Ρολάνδο Μεντόσα, πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκε από το αστυνομικό σώμα τον Ιανουάριο κατηγορούμενος για παρενόχληση και εκβίαση, πρόσθεσε ο ίδιος. «Είναι οπλισμένος με ένα Μ-16», τόνισε. «Ο αστυνομικός επιμένει ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό και θέλει οι
αρχές να εξετάσουν το αίτημά του»,
είπε ο Μεντόσα.

Οπως δήλωσε ο Ροντόλφο Μάγκτιμπεϊ, επικεφαλής της αστυνομίας της Μανίλας στο ραδιοφωνικό σταθμό DZMM, στο λεωφορείο παραμένουν υπό ομηρεία 16 άνθρωποι, ενώεννέα από τους ομήρους απελευθερώθηκαν νωρίτερα.