Μείωση 3,3 δισ. έναντι Μαΐου

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο η συρρίκνωση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Ιούνιο υποχωρώντας στα 216,53 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ. Η μείωση έναντι του Μαϊου φτάνει τα 3,32 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους οι καταθέσεις σε αυτή την κατηγορία σημειώνουν πτώση κατά 16,3 δισ. ευρώ (ήτοι μείωση της τάξης του 7%).

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο η συρρίκνωση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες | tovima.gr

Συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Ιούνιο υποχωρώντας στα 216,53 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας την Δευτέρα.

Η μείωση έναντι του Μαϊου φτάνει τα 3,32 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους οι καταθέσεις σε αυτή την κατηγορία σημειώνουν πτώση κατά 16,3 δισ. ευρώ (ήτοι μείωση της τάξης του 7%).

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις καταθέσεις των νοικοκυριών στο τέλος Ιουνίου είχαν υποχωρήσει στα 179 δισ. ευρώ από 183,5 δισ. ευρώ που ήταν το Μάιο, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 2,5%. Όμως από την αρχή του έτους οι καταθέσεις των νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά 15,96 δισ. ευρώ ήτοι 8,1%.

Η μείωση των καταθέσεων δυσχεραίνει την ρευστότητα των τραπεζών οι οποίες έχουν στραφεί στην ΕΚΤ για άντληση ρευστότητας, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στην διατραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk