– Συμμερίζονται οι Σλοβάκοι τη θέση της κυβέρνησής τους;

«Από τις πολλές έρευνες που έχουν γίνει μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου φαίνεται ότι η κοινή γνώμη είναι διχασμένη:το 40%-60%,ανάλογα με την έρευνα, συμφωνεί με την κυβέρνηση να μη δώσει τα χρήματα στην Ελλάδαενώ το 30%-40% διαφωνεί».

– Τι ακριβώς πιστεύει η κοινή γνώμη στη Σλοβακία για την Ελλάδα;

«Οτι η Ελλάδα δημιούργησε μόνη της τα προβλήματά της και ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν. Επειδή επίσης το βιοτικό επίπεδο στη Σλοβακία εί ναι χαμηλότερο από της Ελλάδας, ο κόσμος μού έλεγε στον δρόμο:Γιατί να τους δώσουμε χρήματα;».

– Πιστεύετε ότι η κοινή γνώμη επηρεάστηκε από όσα λέγονταν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα;

«Το ελληνικό δάνειο έγινε ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της προεκλογικής περιόδου και γι΄ αυτόν τον λόγο ενδιαφέρθηκε για το θέμα τόσο πολύς κόσμος. Υπήρξαν δύο ξεκάθαρες απόψεις: η μία πλευρά του πολιτικού φάσματος ήταν υπέρ του δανείου και η άλλη κατά και το ίδιο συνέβη με την κοινή γνώμη».

– Ποια είναι η γενικότερη αντίληψη που έχουν οι Σλοβάκοι για τους Ελληνες;

«Αν με ρωτάτε προσωπικά, άποψή μου είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από λίγους ανθρώπους και από τις αγορές και ότι αυτό δεν έχει σχέση με τον λαό και τη χώρα.Δεν υπάρχει καμία συνάφεια.Γιατί να μη σας θεωρούμε φίλους και συμμάχους; Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Επιπλέον τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες είναι πολύ φιλόδοξα και φαίνεται ότι δουλεύουν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει τη διάθεση να λύσει τα προβλήματά της. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένας σύμμαχος και φίλος και ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικότερο κλίμα».