ιδέες

Τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν στο Περού είναι πειρατικά. «Μπορεί οι συγγραφείς να μην κερδίζουν χρήματα από τις πωλήσεις αλλά κερδίζουν αναγνώστες» λέει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Granta» ο πεζογράφος Ντανιέλ Αλαρκόν. «Γι΄ αυτό αρκετοί εύχονται τα βιβλία τους να γίνουν αντικείμενο πειρατείας, να βγουν από τον ελιτίστικο κόσμο των γραμμάτων και να φθάσουν και σε μέρη όπου απλοί άνθρωποι θα τα αγοράσουν και θα τα διαβάσουν». www.granta.com…

ιδέες | tovima.gr

Τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν στο Περού είναι πειρατικά. «Μπορεί οι συγγραφείς να μην κερδίζουν χρήματα από τις πωλήσεις αλλά κερδίζουν αναγνώστες» λέει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Granta» ο πεζογράφος Ντανιέλ Αλαρκόν. «Γι΄ αυτό αρκετοί εύχονται τα βιβλία τους να γίνουν αντικείμενο πειρατείας, να βγουν από τον ελιτίστικο κόσμο των γραμμάτων και να φθάσουν και σε μέρη όπου απλοί άνθρωποι θα τα αγοράσουν και θα τα διαβάσουν».

www.granta.com

Στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του Εδιμβούργου διεξάγεται η καθιερωμένη πλέον στρογγυλή τράπεζα για το μέλλον του βιβλίου μπροστά στην «απειλή» του ηλεκτρονικού βιβλίου. Αυτή την ανησυχία έχει σχολιάσει ο Ουμπέρτο Εκο στο ισπανόφωνο περιοδικό «Μinerva»: «“Ο θάνατος του βιβλίου” είναι η νέα έκφραση της μόδας στον εκδοτικό χώρο, όπως “Ο τάδε εκδοτικός οίκος θα κλείσει” ή “Οι νέοι δεν διαβάζουν”.

Κανένας από όσους με ρωτούν για το θέμα δεν έχει πιάσει στα χέρια του ηλεκτρονικό βιβλίο. Και μετά μιλάμε για την εξαφάνιση του βιβλίου…».

www.circulobellasartes.com

«Αν πολιτισμός είναι το σύνολο των ιστοριών που αφηγούμαστε, τότε οι ιστορίες των διασημοτήτων που ακούμε σε εκπομπές όπως το “Εntertainment Τonight” είναι μέρος της κουλτούρας μας και φορείς νοήματος εξίσου με ένα έργο του Σαίξπηρ. Τώρα βέβαια ποιο μπορεί να είναι αυτό το νόημα μένει να το πουν οι ιστορικοί του πολιτισμού μας» γράφει σε βιβλιοκρισία του για το «Α Short Ηistory of Celebrity» στη «Wall Street Journal» ο αμερικανός ιστορικός Darrin Μ. ΜcΜahon.

http://online.wsj.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk