ΓΚΕΪΝΣΒΙΛ Θέλοντας να καταγγείλει τη «θρησκεία του Σατανά», όπως αποκαλεί το Ισλάμ, μία εκκλησία φανατικών ευαγγελιστών στο Γκέινσβιλ της Φλόριδας των Ηνωμένων Πολιτειών διοργανώνει την «Παγκόσμια Ημέρα Καύσης του Κορανίου»! Προκλητικότατα μάλιστα όρισε ως τέτοια την 11η Σεπτεμβρίου 2010, δηλαδή την επικείμενη έννατη επέτειο από την αποφράδα ημέρα που η Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν υλοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της εκκλησίας «Dove World Οutreach Center»- η οποία δεν σχετίζεται άμεσα με κάποιο συγκεκριμένο δόγμα της χριστιανικής πίστης- ανέλαβαν αυτή τη μισαλλόδοξη «πρωτοβουλία» για να τιμήσουν, όπως ισχυρίζονται, τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Πιστεύουμε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία του Σατανά που στέλνει δισεκατομμύρια ανθρώπους στην κόλαση, είναι μία απατηλή θρησκεία, είναι μία βίαιη θρησκεία και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές πολλές φορές» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, επικεφαλής των φανατικών. Ο Τζόουνς έχει γράψει ένα βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Το Ισλάμ είναι του Διαβόλου», ενώ η εκκλησία πουλάει κούπες και μπλουζάκια με αυτό το σύνθημα. Μουσουλμάνοι και άλλοι χριστιανοί εναντιώνονται στη φανατική πρωτοβουλία της εκκλησίας του Γκέινσβιλ αλλά τα μέλη της δεν κάνουν πίσω.

Με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της αλλά και στο Facebook, όπου έχει δημιουργήσει τη σχετική ομάδα, η εκκλησία καλεί τους χριστιανούς να κάψουν το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων στις 11 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 6 και 9 το βράδυ.

Μάλιστα έχουν δημιουργήσει ένα κανάλι στο ΥouΤube προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμά τους. «Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν έχετε δει κάποιον πραγματικά ευτυχισμένο μουσουλμάνο; Μήπως όταν πηγαίνουν στη Μέκκα; Μήπως όταν σκύβουν όλοι μαζί στα πατώματα των τζαμιών; Μοιάζει αυτό με θρησκεία της χαράς;» λέει ο Τζόουνς σε ένα από τα ακραία και μισαλλόδοξα μηνύματά του στο ΥouΤube.

Η ιστοσελίδα της εκκλησίας στο Facebook αριθμεί 1.600 μέλη. Η Εθνική Ενωση Ευαγγελιστών των ΗΠΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία καλεί την εκκλησία να ακυρώσει την εκδήλωση, προειδοποιώντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των δύο θρησκειών η οποία είναι δυνατόν να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.