Την αντίδραση του συνόλου των κομμάτων της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Το νέο μνημόνιο φέρνει στο λαό μας νέα μεγαλύτερα δεινά. Αυτοί που το ψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

» Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο. Και την προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα.»

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος.

«Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης εκτιμά ότι «η συνταγή της τρόϊκας είναι ατελέσφορη και βαθαίνει την κρίση. Όσο η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που πνίγουν την επιχειρηματικότητα και την αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα οδηγείται , δυστυχώς, στην λήψη σκληρότερων και αντιλαϊκότερων μέτρων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην αποτυχία της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το μνημόνιο.

«Όποια προσπάθεια κι αν κάνουν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού αυτό θα είναι το πραγματικό περιεχόμενο των ομιλιών του, είτε στις 3 Σεπτέμβρη, είτε στη ΔΕΘ» αναφέρει.