Επιμένει κομματικά ο ΣΥΝγια τον Δήμο Αθηναίων

Απορρίπτει η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο υποστήριξης τυχόν υποψηφιότητας του (υπερκομματικού) Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων. Τα σενάρια που φέρουν να συζητείται το όνομα του καθηγητή της Νομικής Αθηνών ώστε να τεθεί επικεφαλής ενός υπερκομματικού σχήματος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενου από το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους δεν άλλαξαν τους σχεδιασμούς του ΣΥΝ, ο οποίος μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον μουσικοσυνθέτη κ.

Απορρίπτει η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο υποστήριξης τυχόν υποψηφιότητας του (υπερκομματικού) Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων. Τα σενάρια που φέρουν να συζητείται το όνομα του καθηγητή της Νομικής Αθηνών ώστε να τεθεί επικεφαλής ενός υπερκομματικού σχήματος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποστηριζόμενου από το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους δεν άλλαξαν τους σχεδιασμούς του ΣΥΝ, ο οποίος μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον μουσικοσυνθέτη κ. Δ. Τσακνή στρέφεται προς αναζήτηση κομματικής- παραταξιακής υποψηφιότητας για τον πρώτο δήμο της χώρας. Αν και σχετικά με το πρόσωπο του κ. Καμίνη δεν διατυπώνεται ουδεμία επιφύλαξη, ωστόσο, στελέχη του ΣΥΝ επισήμαιναν ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μέσω των δημοτικών εκλογών». Πιστεύουν, δηλαδή, ότι η στήριξη ενός κοινού υποψηφίου με το κυβερνών κόμμα στην Αθήνα, όπως και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, θα λειτουργούσε ως «άλλοθι» σε μια περίοδο «γενικευμένης επίθεσης κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων υπό την εποπτεία του ΔΝΤ και της ΕΕ». Ετσι, όπως σχολιάζουν κομματικοί παράγοντες του ΣΥΝ, «δεν υπάρχει θέμα θετικής αντίδρασης από μέρους μας», ενώ επικρίνουν τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος φέρεται να έχει προωθήσει την ιδέα της υποψηφιότητας του Συνηγόρου του Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι «η στάση της λειτουργεί εξ αντικειμένου υποβοηθητικά προς το ΠαΣοΚ». Εκτιμούν δε ότι το ΠαΣοΚ «θέλει πάση θυσία να μην υπάρχει ηχηρή πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών και στην κατεύθυνση αυτή διευκολύνεται».

Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά της η Κουμουνδούρου δηλώνει ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι ηχηρό και επιμένει στην αναζήτηση μιας υποψηφιότητας από τον κομματικό και παραταξιακό χώρο του ΣΥΝ μετά την άδοξη προσπάθεια να βρεθεί μια ευρύτερη προσωπικότητα η οποία θα ετίθετο επικεφαλής της «μητέρας των μαχών» στον Δήμο Αθηναίων. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του, έχει ξεκινήσει νέο διερευνητικό κύκλο προς εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου, το οποίο πιθανολογείται, εκτός απροόπτου, ότι είτε θα προέρχεται από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της Ανοιχτής Πόλης (με πιθανότερα τα ονόματα του ηθοποιού κ. Ρ. Αξελού και της καθηγήτριας κυρίας Ελένης Πορτάλιου ) είτε από τις κεντρικές κομματικές δομές (έχει κυκλοφορήσει στους διαδρόμους το όνομα της κυρίας Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk