ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
Συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο
Ο Σταύρος Ξαρχάκος (φωτογραφία) και η Ελλη Πασπαλά εμφανίζονται στον Αγιο Αχίλλειο των Πρεσπών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πρέσπεια 2010. Το πρόγραμμα, εκτός από συνθέσεις του ιδίου, περιλαμβάνει επίσης τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Δήμου Μούτση, όλα σε ποίηση Νίκου Γκάτσου- από το «Χάρτινο το φεγγαράκι» ως το «Πρακτορείο». Ωρα έναρξης: 21.00.

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
Ιοκάστη στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον ρόλο του Οιδίποδα και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (φωτογραφία) ως Ιοκάστη. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΑΤΡΟ
Το έργο του Ακη Δήμου«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, παρουσιάζεται στο θέατρο Ερωφίλη- Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο. Πρωταγωνιστούν: Σοφία Φιλιππίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νάντια Κοντογεώργη.

Ρέθυμνο. Ωρα έναρξης: 21.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
Στο πλαίσιοτου 5ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας εντάσσεται η σημερινή βραδιά μουσικής δωματίου με τη συμμετοχή των Αlissa Μargulis, βιολί, Νatalia Μargulis, τσέλο, και Lilly Μaisky, πιάνο. Ερμηνεύουν έργα των Ντεμπυσί, Σοπέν, Σούμαν και Μπραμς. Αίγινα. Ωρα έναρξης: 20.30. Η Λαϊκή ΟρχήστραΜίκης Θεοδωράκης δίνει συναυλία στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, στον Νομό Μεσσηνίας. Τραγουδούν οι Μαρία Φαραντούρη, Πέτρος Πανδής, Νένα Βενετσάνου και Δημήτρης Μπάσης.

Μεσσήνη. Ωρα έναρξης: 20.30. ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Τα χείλια μάτια της Σφίγγας»είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στο πλαίσιο των Ερμουπολείων 2010. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, κοσμήματα της Lisa Sotilis, καθώς επίσης γλυπτά και χαρακτικά του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Επαμεινώνδα Παπαδά 7, Ερμούπο λη, Σύρος. Ωρες λειτουργίας: καθημερινώς 10.30-14.00 και 08.30-22.00. Ως τις 25 Αυγούστου.

«Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος». Συμμετέχουν με έργα τους οι Ηώ Αγγελή, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Ιωάννα Θέμελη, Γιώργος Τσακίρης, Χρήστος Χαρίσης κ.ά.

Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας, τηλ. 210 5544.325. Ωρες λειτουργίας: καθημερινώς 10.00-

14.00 και 18.00-22.00. Ως τις 3 Οκτωβρίου.