Περικοπές κατά 10 δισ. ευρώ

Γαλλία Κόβουν επιδόματα και απαλλαγές για τον περιορισμό του ελλείμματος

Περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που θα φτάσει στο 8% για το τρέχον έτος.

<b>Γαλλία </b>Κόβουν επιδόματα και απαλλαγές για τον περιορισμό του ελλείμματος | tovima.gr

Περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε ο Νικολά Σαρκοζί και το οικονομικό του επιτελείο είναι η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2011 σε 2% έναντι του 2,5% και «πάντως μεγαλύτερη του 1,4%» που είναι η εκτίμηση για το 2010, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι η γαλλική οικονομία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των ειδικών αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με ρυθμό +0,6%.

Για το 2010 το δημόσιο έλλειμμα θα κλείσει στο 8% του ΑΕΠ ενώ ο στόχος για όλο το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6% ώστε το 2013 το έλλειμμα να είναι 3% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, είχαν ανακοινωθεί και άλλα μέτρα λιτότητας όπως ο τερματισμός της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων στους δήμους και τις κοινότητες από την κεντρική κυβέρνηση και η μείωση έως το 2013 κατά 10% όλων
ανεξαιρέτως των κονδυλίων, που το κράτος διαθέτει για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk