Απογοητευμένος και εκνευρισμένος από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Σερβίας για το τουρνουά Ακρόπολις εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

«Είναι λυπηρό σε ένα φιλικό αγώνα μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων διεθνούς εμβέλειας με παίκτες υψηλού επιπέδου να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους έκτροπα. Η φιλία μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού και η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ούτε μπορούν να αποδεχθούν, ούτε έχουν την πολυτέλεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιτρέψουν παρόμοια γεγονότα», τόνισε αρχικά ο κ. Νικητιάδης και συνέχισε:

«Η ελληνική δικαιοσύνη ενήργησε στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της και θα ακολουθηθεί ο δρόμος που υπαγορεύουν οι νομοί του κράτους. Η πολιτική ηγεσία όμως του υπουργείου μας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί παρόμοιες πρακτικές, ειδικώς όταν προέρχονται από όσους φέροντας το βάρος του εθνικού εμβλήματος δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά την πατρίδα τους».

Κλείνοντας ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε πως η Πολιτεία δεν θα δείξει ανοχή: «Για άλλη μια φορά δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μπροστά στα φαινόμενα της βίας στον αθλητικό χώρο δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή ανοχή. Θα πράξουμε αυτό που επιβάλλει ο πολιτισμός μας, το δικαιικό μας σύστημα, και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός».