Βολές κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε απόψε, με δηλώσεις του στα Χανιά ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Ο κ. Σαμαράς ως πρόεδρος της ΝΔ προφανώς επηρεασμένος από το γεγονός ότι στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου προέδρου είχα υποστηρίξει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έδειξε από την πρώτη στιγμή μια απίστευτη εμπάθεια στο πρόσωπο μου.

Ουσιαστικά συμπεριφερόταν σαν να μην υπάρχω παρά το γεγονός, ότι ήμουν από τους αρχαιότερους βουλευτές της ΝΔ και ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ στην Κρήτη. Έκανα πολλές προσπάθειες, για να γίνει ένα άνοιγμα να σπάσει ο πάγος. Με δική μου πρωτοβουλία συναντήθηκα μαζί του, με δική μου πρωτοβουλία είχα μια δεύτερη συνάντηση και του παρέδωσα μια επιστολή για τις απόψεις μου για τις εξεταστικές επιτροπές, δύστυχος όμως όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη αν και ήταν βουλευτής της ΝΔ δεν ερωτήθηκε ποτέ, για τις διαδικασίες επιλογής του υποψηφίου που θα στηρίξει η ΝΔ στην περιφέρεια Κρήτης.

«Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την επιλογή του προσώπου του υποψηφίου περιφερειάρχη που θα στήριζε η ΝΔ στην Κρήτη. Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν μου έγινε, δεν γνωρίζω, πότε συνήλθαν τα όργανα, αν συνήλθαν, πότε και ποιοι αποφάσισαν. Ούτε για τον περιφερειάρχη, ούτε για τους υποψηφίους δημάρχους. Αυτό ως ήταν φυσικό, ξεχείλισε το ποτήρι και αναγκάσθηκα να δημοσιοποιήσω την δυσαρέσκεια μου, για αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική την οποία ακολουθούσες ο πρόεδρος της ΝΔ σε βάρος του προσώπου μου.

Παράλληλα, εξέφρασα το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος και εγώ, για την θέση του περιφερειάρχη Κρήτης», συμπλήρωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σχολιάζοντας την διαγραφή του από την ΝΔ τόνισε ότι «αντί να υπάρξει μια συνεννόηση, αντί να υπάρξει ένα τηλεφώνημα μια επαφή, για δούμε πως είναι
ενδεχόμενο να λυθεί το πρόβλημα, ξαφνικά ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή αποπομπής μου από την ΚΟ της ΝΔ και διαγραφής μου από μέλος του κόμματος.

Δόθηκε εντολή στην επιτροπή δεοντολογίας η οποία, συνήλθε μέσα σε μια – δυο ώρες, δεν με ενημέρωσαν, δεν μου ζήτησαν κάποια απολογία και να δώσω εξηγήσεις, και αποφάσισαν να με διαγράψουν.

Η απόφαση αυτή προσβάλει βάναυσα τους γνήσιους τους έντιμους, αγωνιστές της ΝΔ οι όποιοι τα δύσκολα χρόνια δώσαμε σκληρούς αγώνες, όχι μόνο έχοντας απέναντι το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεχόμενοι και τα πισώπλατα μαχαιρώματα του κ. Σαμαρά, και των περί αυτών. Η απόφαση αυτή προσβάλει επίσης τον Κρητικό λαό την Κρήτη συνολικά».

Ο κ Μαρκογιαννάκης δήλωσε, ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. «Θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος βουλευτής να προσφέρω στο νομό μου, στην Κρήτη στην ανάπτυξη, για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν πρόκειται να καμφθώ, δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία θα συνεχίσω να πολιτεύομαι όσο μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου», είπε.

Στο περιθώριο των δηλώσεων του ανέφερε ότι πιθανότατα την Τρίτη θα παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου.