«Αντίθετα, οι δικαιούχοι αυξάνονται»

Υπουργείο Εργασίας Δεν περικόπτεται το ΕΚΑΣ

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο περικοπής του ΕΚΑΣ, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσιεύματα. Αντίθετα, τονίζει, με την νέα ΚΥΑ αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για το σύνολο των Ταμείων. Όπως προσθέτει, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2010 θα ειναι περισσότεροι κατά 8-10 χιλιάδες σε σχέση με αυτούς του 2009.

<b>Υπουργείο Εργασίας </b>Δεν περικόπτεται το  ΕΚΑΣ | tovima.gr

Το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε δημοσιεύματα, διέψευσε τα περί περικοπής του ΕΚΑΣ.

Αντίθετα, τονίζει, με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για το σύνολο των Ταμείων.

Όπως προσθέτει, οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2010 θα ειναι περισσότεροι κατά 8-10 χιλιάδες σε σχέση με αυτούς του 2009.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: «με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περικοπή του ΕΚΑΣ, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.»

»Αντίθετα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται, αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για το σύνολο των ταμείων. Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια είναι προσαυξημένα κατά 4% (ατομικό, οικογενειακό εισόδημα και εισόδημα από συντάξεις).»

»Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν καλύπτουν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και άλλοι που για πρώτη φορά γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος.»

»Σε κάθε περίπτωση με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2010 θα είναι περισσότεροι από τους δικαιούχους του 2009 κατά 8 – 10 χιλιάδες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk