ΓαλλίαΑπελαύνονται σήμερα 79 Ρομά

Σφοδρές αντιδράσεις από τα Ηνωμένα Εθνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και ανθρωπιστικές οργανώσεις προκαλεί η σημερινή απέλαση 79 Ρομά από τις γαλλικές Αρχές στη Ρουμανία.

Σφοδρές αντιδράσεις από τα Ηνωμένα Εθνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και ανθρωπιστικές οργανώσεις προκαλεί η σημερινή απέλαση 79 Ρομά από τις γαλλικές Αρχές με προορισμό τη Ρουμανία.

Η πρώτη πτήση «επιστροφής» των Ρομά οι οποίοι διαμένουν παρανόμως στο γαλλικό έδαφος έχει προγραμματιστεί σήμερα, ενώ άλλες δύο πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή και στις 26 Αυγούστου. Οι τρεις πτήσεις έχουν οργανωθεί από κοινού από το Γραφείο Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Γαλλίας, αλλά και από μία ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde».

Στις 28 Ιουλίου, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Μετανάστευσης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποφασίστηκε η κατάργηση, εντός τριμήνου, των μισών από τους καταυλισμούς οι οποίοι λειτουργούσαν παρανόμως στο γαλλικό έδαφος.

Εως τα τέλη του Αυγούστου η γαλλική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να απελάσει συνολικά 700 Ρομά.

Η πολιτική της Γαλλίας – η οποία δεν αποτελεί κάτι καινούριο, καθώς μαζικές απελάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν- έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, δηλώσεις αντίδρασης έχουν κάνει και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Τεοντόρ Μπακόντσι εξέφρασε την ανησυχία του για την εκδήλωση «ξενοφοβικών αντιδράσεων στη Γαλλία, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk