Στον εισαγγελέα αναμενόταν να οδηγηθεί χθες το βράδυ 33χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος συνελήφθη από αξιωματικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής για δύο φωτιές που ξέσπασαν προχθές το απόγευμα και χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός φέρεται κατά την εξέτασή του από τους πυροσβέστες να ομολόγησε την εμπλοκή του σε άλλους 16 εμπρησμούς, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τα ακριβή κίνητρά του. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 33χρονος υποστήριξε πως του άρεσε να βάζει και να βλέπει τις φωτιές και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πυρομανή. Επίσης χθες μετέβησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην Κεφαλλονιά και στη Ζάκυνθο, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού.

Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιές στις περιοχές Καρνάσι και Δεσύλλα του Δήμου Ανδανίας στη Βόρεια Μεσσηνία αλλά και στις Βρύσες στην Κυπαρισσία, καθώς επίσης στις Καρυές Λευκάδας.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στα Σιμωτάτα Κεφαλλονιάς, στον Παλαμπά Θεσπρωτίας, στην Αγία Μονή Κυθήρων, στο 27ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στη Λιθακιά Ζακύνθου.