ΓΝΩΜΗ

Διαγραφές εν όψει

Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία από προχθές είναι πρωτοφανές για τη λειτουργία ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία. Ο αρχηγός του αποφάσισε να διεκδικήσει με υποψήφιο έναν βουλευτή του μια περιφέρεια ιδιαίτερα δύσκολη και εχθρική για την παράταξή του. Και προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασής του, την αμφισβητούν δύο βουλευτές του στην ίδια περιφέρεια, αλλά και ένας κορυφαίος δήμαρχος που θα είναι και πάλι υποψήφιος με την υποστήριξη του κόμματος.

Διαγραφές  εν όψει | tovima.gr

Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία από προχθές είναι πρωτοφανές για τη λειτουργία ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία.

Ο αρχηγός του αποφάσισε να διεκδικήσει με υποψήφιο έναν βουλευτή του μια περιφέρεια ιδιαίτερα δύσκολη και εχθρική για την παράταξή του. Και προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από την ανακοίνωση της απόφασής του, την αμφισβητούν δύο βουλευτές του στην ίδια περιφέρεια, αλλά και ένας κορυφαίος δήμαρχος που θα είναι και πάλι υποψήφιος με την υποστήριξη του κόμματος.

Τέτοια φαινόμενα μπορεί να είναι συχνά σε μικρότερα κόμματα αλλά σε μεγάλο κόμμα έχει να συμβεί από την εποχή του κ. Μιλτ. Εβερτ στη ΝΔ. Παρακολουθώντας τις δηλώσεις των κκ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, Ελ. Αυγενάκη και Ν. Κακλαμάνη, κορυφαία στελέχη του κόμματος παρατηρούσαν χθες ότι αν ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν αντιδράσει αμέσως και τους αναγκάσει να ανασκευάσουν τότε ακυρώνει τα όσα ο ίδιος έλεγε στο συνέδριο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θέτει τέρμα « στην εσωστρέφεια, στα φέουδα, στα βιλαέτια, στους προσωπικούς μηχανισμούς και στα παλαιοκομματικά παιχνίδια».

Από εδώ και πέρα μόνο δύο δρόμοι υπάρχουν: Ή ο κ. Σαμαράς θα αποδεχτεί το «τσαλάκωμα» του ηγετικού προφίλ που οικοδομεί ή οι διαγραφές στη Ρηγίλλης είναι πολύ κοντά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk