Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) της Γερμανίας, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα τους Συντηρητικούς της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα,Τετάρτη.

Το SPD υποστηρίζει το 32% των Γερμανών, ενώ τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ και το αδερφό κόμμα της, τη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), υποστηρίζει το 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine.

Τα ποσοστά δημοτικότητας της κυβέρνησης έχουν μειωθεί αισθητά από το Σεπτέμβριο, μετά την επανεκλογή της Μέρκελ και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων, η οποία δεν μπόρεσε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας.

Η Μέρκελ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ η υποστήριξη προς τους συμμάχους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), μειώθηκε στο 6% από το 14,6% που ήταν την περιόδο των εκλογών.

Μία άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern, δείχνει ότι το FDP δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το 5% που απαιτείται για να μπει στο κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα το κόμμα της Μέρκελ προηγείται των Σοσιλαδημοκρατών με 30% έναντι 27%.