Διάγνωση μηνιγγίτιδας σε μία ώρα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο τεστ το οποίο κάνει διάγνωση της βακτηριακής μηνιγγίτιδας μέσα σε μία ώρα. Σήμερα οι συμβατικές εξετάσεις για διάγνωση της επικίνδυνης ασθένειας διαρκούν ως και 48 ώρες. Η έγκαιρη διάγνωση είναι άκρως σημαντική όσον αφορά την αντιμετώπιση της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας η οποία πλήττει συχνά βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς τα συμπτώματα έχουν ραγδαία εξέλιξη και μπορεί να οδηγήσουν σε σηψαιμία…

Διάγνωση μηνιγγίτιδας σε μία ώρα | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο τεστ το οποίο κάνει διάγνωση της βακτηριακής μηνιγγίτιδας μέσα σε μία ώρα. Σήμερα οι συμβατικές εξετάσεις για διάγνωση της επικίνδυνης ασθένειας διαρκούν ως και 48 ώρες.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι άκρως σημαντική όσον αφορά την αντιμετώπιση της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας η οποία πλήττει συχνά βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς τα συμπτώματα έχουν ραγδαία εξέλιξη και μπορεί να οδηγήσουν σε σηψαιμία και θάνατο. Η ερευνητική ομάδα που ανέπτυξε τη νέα εξέταση με χρηματοδότηση του βρετανικού Ερευνητικού Ιδρύματος για τη Μηνιγγίτιδα αναφέρει ότι το τεστ βασίζεται σε μια μικρή συσκευή η οποία μοιάζει με έναν φορητό εκτυπωτή. Δείγμα αίματος ή σάλιου εισάγεται στη συσκευή η οποία μπορεί να ανιχνεύσει όλα τα στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου. Η συσκευή δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Βικτόριας στο Μπέλφαστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk