Διψούν για deals οι αγορές

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι διεθνείς αγορές αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχθηκαν πρόσφατα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελήθηκε στο μέγιστο από το ευνοϊκό κλίμα και είχε υπεραπόδοση με κέρδη 2,81% στο κλείσιμο των 1.678,06 μονάδων έχοντας ήδη αντιδράσει από τη Δευτέρα. Στις διεθνείς αγορές οι επενδυτές εστίασαν στη βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στη διάθεση μεγάλων ομίλων για deals, ανεξάρτητα από την έκβασή τους. Στην Ευρώπη κυριάρχησε ο επιτυχημένος δανεισμός της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, εξέλιξη που κατεύνασε τις ανησυχίες για το μέλλον της περιφέρειας της ευρωζώνης και επισκίασε τη δραστική υποχώρηση του δείκτη ΖΕW της Γερμανίας.

Διψούν για deals οι αγορές | tovima.gr

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν οι διεθνείς αγορές αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχθηκαν πρόσφατα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελήθηκε στο μέγιστο από το ευνοϊκό κλίμα και είχε υπεραπόδοση με κέρδη 2,81% στο κλείσιμο των 1.678,06 μονάδων έχοντας ήδη αντιδράσει από τη Δευτέρα. Στις διεθνείς αγορές οι επενδυτές εστίασαν στη βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στη διάθεση μεγάλων ομίλων για deals, ανεξάρτητα από την έκβασή τους. Στην Ευρώπη κυριάρχησε ο επιτυχημένος δανεισμός της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, εξέλιξη που κατεύνασε τις ανησυχίες για το μέλλον της περιφέρειας της ευρωζώνης και επισκίασε τη δραστική υποχώρηση του δείκτη ΖΕW της Γερμανίας. Μολονότι στην ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς συμμετείχε η πλειονότητα των μετοχών, ο κινητήριος μοχλός ανόδου ήταν και πάλι οι τράπεζες. Οι επενδυτές επιχείρησαν να προεξοφλήσουν έγκαιρα τις εξελίξεις που αναμένεται να απασχολήσουν τον κλάδο από τον Σεπτέμβριο αυξάνοντας τις θέσεις τους στις μετοχές των τραπεζών οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk