Κεφαλαιακή «ένεση» 282 εκατ. ευρώ

FinansbankΗ Εθνική Τράπεζα θα καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της

Η Εθνική Τράπεζα θα καλύψει την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της, Finansbank, στην Τουρκία, με μετρητά, για την μετατροπή κεφαλαίων Tier 2 σε μετοχές, όπως είπε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής οικονομικών της τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος.

Η Εθνική Τράπεζα θα καλύψει την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της, Finansbank, στην Τουρκία, με μετρητά, για την μετατροπή κεφαλαίων Tier 2 σε μετοχές, όπως είπε σήμερα ο γενικός διευθυντής οικονομικών της τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος.

«Κεφάλαια Tier 2 θα μετατραπούν σε μετοχές, περίπου 350 εκατ. δολαρίων», είπε ο κ. Θωμόπουλος στο Reuters.
«Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Finansbank στις 2 Αυγούστου να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 551 εκατ. τουρκικές λίρες», προσέθεσε.

Το ακριβές ποσό της αύξησης είναι 551,2 λίρες ή 284 εκατ. ευρώ περίπου. Τα 547,1 εκατομμύρια (292 εκατ. ευρώ) θα τα καλύψει η ΕΤΕ και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από διάθεση μετοχών στα στελέχη της τουρικής τράπεζας με stock options.

H Εθνική θα εξασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από τη λήξη ομολογίας μειωμένης εξασφάλισης της Finansbank.

Ο όμιλος είπε χθες ότι η Finansbank σημείωσε αύξηση της κερδοφορίας της στο δεύτερο τρίμηνο, σε τριμηνιαία βάση, κατά 37% στα 199 εκατ. τουρκικές λίρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk