ΒΕΡΟΛΙΝΟ Διάσημη γερμανίδα ποπ σταρ και μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Νo Αngels ομολόγησε ότι για χρόνια έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις, αποκρύπτοντας από τους εραστές της ότι είναι φορέας του ΑΙDS. Η δίκη της άρχισε χθες στην πόλη Ντάρμστατ και, αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως ως και δέκα ετών. «Καθόλου Αγγελος» (Νo Αngel) αποδείχτηκε, όντως, η 28χρονη Νάτζα Μπενάισα, μια καλλιτέχνις που έγινε ευρέως γνωστή κυρίως στο ευρωπαϊκό κοινό το 2008, όταν συμμετείχε στον μουσικό διαγωνισμό της Εurovision με τα χρώματα της Γερμανίας.

«Εκείνη την περίοδο ήμουν αφελής» δικαιολογήθηκε η Μπενάισα η οποία κατηγορείται ότι, μεταξύ 2004 και 2006 έκανε σεξ με τουλάχιστον τρεις άνδρες χωρίς πρώτα να τους έχει ενημερώσει ότι είναι οροθετική, παρ΄ όλο που η ίδια το γνώριζε από το 1999. Και το χειρότερο, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα μέτρο προφύλαξης. Συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στη Φραγκφούρτη όπου βρισκόταν για μια προγραμματισμένη σόλο συναυλία.

Ο ένας από τους άνδρες θύματά της έχει ήδη κάνει τεστ το οποίο αποδείχτηκε θετικό στον ιό του ΑΙDS και πλέον η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει την κατηγορία τής πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης για τη μετάδοση του ιού. Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη κατά την ακροαματική διαδικασία. Ωστόσο επέμενε στα περί «αφέλειας» και αρνήθηκε ότι μετέδωσε τον ιό εσκεμμένα. «Λυπάμαι από τα βάθη της καρδιάς μου για ό,τι έγινε. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν» δήλωσε απολογούμενη η 28χρονη τραγουδίστρια χθες στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», η Μπενάισα πίστευε ότι δεν υπάρχει λόγος να ενημερώσει τους συντρόφους της, καθώς δεν θεωρούσε πιθανή τη μετάδοση του ιού. «Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα.Αλλά όταν μου είπαν οι γιατροί ότι μπορώ να συνεχίσω να έχω σεξουαλική ζωή, θεώρησα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε στην κατάθεσή της η τραγουδίστρια.

Οι δικηγόροι της επιμένουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η πελάτισσά τους σκόπιμα έκανε ό,τι έκανε, σημειώνοντας παράλληλα ότι το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του και το τεκμήριο του πρότερου έντιμου βίου της τραγουδίστριας.

«Είχαμε και στο παρελθόν κάποιες παρόμοιες υποθέσεις εδώ στη Γερμανία» τόνισε στην προκαταρκτική αγόρευσή της η εισαγγελέας Γκερ Νόιμπερ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «στην περίπτωση αυτή όμωςπέφτουμε όλοι μας από τα σύννεφα, καθώς η κυρία Μπενάισα είναι ένα πρόσωπο ευρέως αναγνωρίσιμο για τη γερμανική κοινή γνώμη».

Η μαροκινής και σερβικής καταγωγής τραγουδίστρια έχει τη συμπαράσταση πολλών φίλων και θαυμαστών της. «Μείνε δυνατή, Νάτζα!» έγραψε ένας οπαδός της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. «Εχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών στο πρόσωπο της Νάτζα» έσπευσε να την υποστηρίξει ο μάνατζερ του πρώην συγκροτήματος και προσωπικός της φίλος Καλίντ Σρέντερ.

Οι Νo Αngels, γυναικείο συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2000 στη Γερμανία απέκτησε, μεγάλη φήμη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τα πέντε άλμπουμ τους που κυκλοφόρησαν από το 2001 ως το 2009. Με το τραγούδι τους με τίτλο «Disappear» εκπροσώπησαν τη Γερμανία στον μουσικό διαγωνισμό της Εurovision το 2008. Το κομμάτι τους όμως δεν εντυπωσίασε το φιλοθέαμον κοινό του διαγωνισμού, τερματίζοντας μόλις στην προτελευταία θέση και συμβάλλοντας στη διάλυση της μπάντας λίγους μήνες μετά.