Με την ιδέα της υποψηφιότητας του γνωστού τραγουδοποιού κ. Διον.Τσακνή «φλερτάρουν» στην Κουμουνδούρου όσον αφορά την προσεχή εκλογική μάχη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον», όπως ομολογούν οι επιτελείς του ΣΥΝ, παρακολουθούν τις διεργασίες που συντελούνται στον σοσιαλιστικό χώρο με επίκεντρο το πρόσωπο του καθηγητή και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Μητρόπουλου στην περίπτωση τυχόν υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Αττικής. Παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες που κατεβλήθησαν με ιδιαίτερη επιμονή από την πλευρά του ΣΥΝ στην κατεύθυνση της στρατηγικής της προσέγγισης με τον «πασοκογενή» χώρο ήταν άκαρπες (όπως στην περίπτωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Στ. Παπασπύρου και της αποπεμφθείσης βουλευτού του ΠαΣοΚ κυρίας Σοφίας Σακοράφα ), στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι ενδεχόμενες κινήσεις που θα έρχονται σε ρήξη με την κεντρική κυβερνητική πολιτική «αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα».

Ο κ. Διον. Τσακνής (στη φωτογραφία μιλάει κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής συναυλίας στο Σύνταγμα) «βρίσκεται μέσα στις αναζητήσεις μας» λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ)

«Αν συνιστούν πολιτικό ρήγμα με τις επιλογές της κυβέρνησης θα προσπαθήσουμε να τις γεφυρώσουμε με την ριζοσπαστική Αριστερά» σχολιάζει παράγοντας της Κουμουνδούρου σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη περί τον κ. Μητρόπουλο. Πάντως, σε πρόσφατο άρθρο του ο τελευταίος άσκησε κριτική στην στάση της Αριστεράς εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας ότι «αναμέναμε να έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και να συμβάλλει με επεξεργασμένες μακροπρόθεσμες και ενωτικές πολιτικές» , Την ίδια στιγμή η συνέντευξη του συνθέτη κ. Τσακνή στην «Κυριακάτικη Αυγή» πυροδότησε μια σειρά ευμενών σχολίων μεταξύ των στελεχών της Κουμουνδούρου τα οποία δεν έκρυβαν το ενδιαφέρον τους για τυχόν υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων. Οι (προσεκτικές) επαφές μαζί του βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό και «βρίσκεται μέσα στις αναζητήσεις μας» όπως λέει χαρακτηριστικά κομματικός παράγοντας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αν ευοδωθεί θα μπορούσε να αποτελέσει βήμα-πρόταση όλης της Αριστεράς».

Ο κ. Τσακνής, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που συγκροτούν το «Αριστερό Βήμα Διαλόγου», ανέφερε στη συνέντευξή του ότι «η Αριστερά μπορεί όχι απλώς να κάνει μια δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά να προτείνει έναν άλλον τρόπο διακυβέρνησης των δήμων, έναν άλλον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς των δημοτικών αρχόντων με έμφαση στη συμμετοχή του πολίτη», ενώ σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα προταθούν προσέθεσε πως «όταν έχεις ένα μνημόνιο πάνω από το κεφάλι σου, δεν μπορείς να κατέβεις σφυρίζοντας αδιάφορα και λέγοντας πάμε να φτιάξουμε πάρκα και πλατείες, κι όταν έχεις αυτή τη βαρβαρότητα πάνω από το κεφάλι σουδεν μπορείνα λες ότι το μόνο που μ΄ ενδιαφέρει είναι η υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με αυστηρά αυτοδιοικητικά κριτήρια».