BHMAτοδότηs

Εν μέσω Αυγούστου αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την υποψηφιότητα γυναίκας στην Περιφέρεια Αθηνών. Το όνομα της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη (σκίτσο) ακούγεται ξανά και ξανά, όλο και πιο έντονα. Οπως μαθαίνω μάλιστα, ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς της υποψηφιότητάς της είναι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Ο οποίος κ. Παπανδρέου εκδήλωσε ξανά, σε στενούς συνεργάτες του, τον… πολιτικό έρωτά του προς το πρόσωπό της. Τι είπε η κυρία Μπιρμπίλη όταν την πληροφόρησαν για την εύνοιά του; Απολύτως τίποτε.

Εν μέσω Αυγούστου αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την υποψηφιότητα γυναίκας στην Περιφέρεια Αθηνών. Το όνομα της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη (σκίτσο) ακούγεται ξανά και ξανά, όλο και πιο έντονα. Οπως μαθαίνω μάλιστα, ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς της υποψηφιότητάς της είναι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο οποίος κ. Παπανδρέου εκδήλωσε ξανά, σε στενούς συνεργάτες του, τον… πολιτικό έρωτά του προς το πρόσωπό της. Τι είπε η κυρία Μπιρμπίλη όταν την πληροφόρησαν για την εύνοιά του; Απολύτως τίποτε. Αυτό, όταν οποιαδήποτε άλλη συνάδελφός της θα μάθαινε κάτι τέτοιο θα έκανε τούμπες από τη χαρά της. Τόσο υπεράνω!

Ή απλώς φυλάει τα ρούχα της για να τα έχει όλα; Η ίδια, σύμφωνα πάντα με τους εξαιρετικά καλά πληροφορημένους ανθρώπους μου, θεωρεί ότι έχει ακόμη πολλή δουλειά στο υπουργείο της. Από την άλλη όμως δεν έχει και καμία όρεξη να εμπλακεί σε έναν νέο «πόλεμο», ειδικά σε αυτή τη δύσκοληγια να μην πω εντελώς δυσχερή- για την κυβέρνηση συγκυρία. Σας θυμίζω ότι η υπουργός Περιβάλλοντος δεν έχει περάσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς επελέγη απευθείας από τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Ποιος ο λόγος λοιπόν τώρα να περπατήσει στα αναμμένα κάρβουνα;

Πάντως, σε περίπτωση που πειστεί και πει το «ναι», μπορεί να δούμε έναν ανασχηματισμό πολύ πιο μεγάλο από αυτόν που προοιωνίζεται…

***

Ο ανασχηματισμός μπορεί να περιμένει. Προέχει η κρουαζιέρα. Αναφέρομαι στη μίνι κρουαζιέρα που πρόκειται να κάνουν ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου , ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι δύο ομόλογοι θα περάσουν λίγες ώρες, εκτός απροόπτου, στα γαλάζια (λέμε τώρα…) νερά του Αργοσαρωνικού. Ο,τι πρέπει για να απομακρυνθούν για λίγο από την…

καυσαεριούχο κάψα της Αθήνας.

***

Κάποιοι οργανώνουν κρουαζιέρες για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, κάποιοι άλλοι όμως δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την άφιξή του. Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες να εκδηλώσουν «την έντονη διαμαρτυρία τους», καθώς «η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες υποστηρίζοντας τη χώρα αυτή πολιτικά αλλά και στρατιωτικά». Από δίπλα οι Οικολόγοι Πράσινοι τη χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή αλλά και για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας μας».

Αν αυτοί, παρ΄ ότι φίλοι του πράσινου, δεν συμπλέουν ιδεολογικώς με το «πράσινο» κόμμα σε αυτό το θέμα, το ΠαΣοΚ βρίσκει τη στήριξη που του λείπει στον… «πράσινο» ΛΑΟΣ. «Οι λεπτές ισορροπίες της εξωτερικής πολιτικής της χώραςδεν μπορούν να εκβιάζονται και να υπαγορεύονται από ακραία στοιχεία με στείρες αγκυλώσεις» δήλωσε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Ο διαχρονικός προσανατολισμός της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο δεν απαγορεύει την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με το Ισραήλ. Η κυβέρνηση πρέπει να αφουγκραστεί τις νέες διόδους που της προσφέρονται και να διορθωθούν παραλείψεις του παρελθόντος».

Είναι ο ίδιος Καρατζαφέρης που παλαιότερα καταφερόταν από τηλεοράσεως κατά των Ισραηλινών λέγοντας ότι «θέλουν να περάσουν την πολιτική τους» και ότι «νέα τάξη πραγμάτων σημαίνει να είμαστε μαριονέτες στα χέρια των εβραίων»; Φαίνεται ότι, αν τώρα καλεί τον κ. Παπανδρέου να διορθώσει παραλείψεις του παρελθόντος, εκείνος προσπαθεί να διορθώσει τα «λάθη» του δικού του παρελθόντος…

***

Χθες, Δευτέρα, επέστρεψε τελικά στην Αθήνα από τις διακοπές του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής . Μία εβδομάδα αργότερα απ΄ ό,τι είχε ακουστεί ότι θα επέστρεφε. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν θα μας είχε κάνει την τιμή και θα παρέτεινε τις διακοπές του, αν δεν κατέφθανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. (Τι του ήρθε και αυτού να μας επισκεφθεί αυγουστιάτικα; Επίτηδες το έκανε, για να καταστρέψει τις διακοπές των πολιτικών μας!)

Τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου με το που ο κ. Νετανιάχου θα του δώσει τον αποχαιρετιστήριο ασπασμό; Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εγκαταλείψει και πάλι την πρωτεύουσα. Για να πάρει μια τελευταία γεύση Αιγαίου και καλοκαιριού. Υποθέτω ότι αυτό περιμένουν ο κ. Πεταλωτής και οι άλλοι κυβερνητικοί που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα για να «την ξανακάνουν». Ή μιας και γύρισαν θα βάλουν τα κεφάλια τους κάτω ως το ερχόμενο καλοκαίρι; Τόσο εργατικοί! ***

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του επέστρεψαν στις ΗΠΑ έπειτα από την 24ωρη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Φλόριδα». Κάτι σαν να λέμε «ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από σύντομη παραμονή στην Πάρο».

Παρεμπιπτόντως, φωτογραφίες σαν εκείνες που ήρθαν από την Φλόριδα (των ΗΠΑ) βλέπω και δεν θέλω να γίνω πολιτικός (όσο και αν επιμένει ο λαός μου): τον πλανητάρχη μαζί με τα παιδάκια του βουτηγμένους στη θάλασσα. Στα ίδια νερά που ως πολύ πρόσφατα απειλούνταν από την πετρελαιοκηλίδα. Εκαναν μπάνιο, μας πληροφόρησαν, για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αμφιβάλλετε ότι ακόμη και αν υπήρχε ο Ομπάμα θα την έκανε τη βουτιά του για να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του; Απαιτεί θυσίες η πολιτική!

Παραμένω στα κουσκούς του εξωτερικού για να επισημάνω ότι ενίοτε η πολιτική προκαλεί και τύψεις: Αφού δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν η επέμβαση στο Ιράκ ήταν σωστή απόφαση, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει την αμοιβή του για το υπό έκδοση βιβλίο του (η οποία ξεπερνά τα 4,7 εκατ. στερλίνες) στους βαριά τραυματισμένους στρατιώτες. Μήπως έχει χάσει τον ύπνο του; Αν ναι, σίγουρα δεν ευθύνεται γι΄ αυτό η Σερί που ροχαλίζει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk