Κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά «Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα άλευρα» υποστηρίζει η κυβέρνηση

<b>Κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά </b>«Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα άλευρα» υποστηρίζει η κυβέρνηση | tovima.gr

«Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς της αγοράς και παρακολουθούμε το θέμα», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ.Κομνηνός, σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων στα άλευρα.

Το υπουργείο Οικονομίας διενεργεί κοστολογικούς ελέγχους, ενώ εντός της εβδομάδας έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ,το οποίο παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών αλλά και την επάρκεια στην αγορά, από την πλευρά των αγροτών.

Οι αλευροβιομήχανοι δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών στα άλευρα, γεγονός που θα οδηγήσει σε αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κίνησή τους αυτή είναι επιβεβλημένη.

Για αδικαιολόγητες αυξήσεις μιλούν και οι αρτοποιοί, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί από τους προμηθευτές τους για τις επικείμενες αυξήσεις.

Παράλληλα και οι αγρότες καταγγέλλουν ότι πούλησαν τον Ιούνιο την παραγωγή τους σε χαμηλές τιμές που δεν δικαιολογούν αυξήσεις, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή.

Μάλιστα ακόμη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος, Κ.Λούλης, έκανε την Δευτέρα λόγο για υφιστάμενα αποθέματα στις αποθήκες εμπόρων και παραγωγών που αν διατεθούν στην αγορά μπορούν να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των τιμών.

Η τιμή του σιταριού καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 40 ετών, έχοντας αυξηθεί από τον περασμένο Ιούνιο κατά 80% περίπου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, μέσα σε ένα μήνα η τιμή του μαλακού σίτου αυξήθηκε από 170 ευρώ ο τόνος στα 270 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk