Ιταλικός «εμφύλιος»

Aγαλμα του Δαβίδ«Mονομαχία» Φλωρεντίας – Ρώμης

«Εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Ρώμη, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διεκδικήσει την κυριότητα και τη μεταφορά στην πρωτεύουσα του αγάλματος του Δαβίδ του Μικελάντζελο.

<b>Aγαλμα του Δαβίδ</b>«Mονομαχία» Φλωρεντίας – Ρώμης | tovima.gr

«Εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Ρώμη, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διεκδικήσει τη μεταφορά στην πρωτεύουσα του αγάλματος του Δαβίδ του Μικελάντζελο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», δύο δικηγόροι πραγµατοποίησαν -κατά παραγγελία της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι- εκτεταµένη έρευνα σε αρχεία αιώνων και, σύµφωνα µε αποδείξεις που ισχυρίζονται πως διαθέτουν, το άγαλµα δεν ανήκει στην πόλη του ιταλικού Βορρά αλλά πρέπει να περιέλθει στην περιουσία του κράτους και εποµένως να µεταφερθεί στη Ρώµη.

Σε έκθεση εννέα σελίδων, οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως η ιταλική πολιτεία και όχι η Φλωρεντία είναι ο νόµιµος διάδοχος της τότε φλωρεντινής δηµοκρατίας, που έδωσε το χρηµατικό ποσό για την αγορά του περίτεχνου αγάλµατος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk