Την δημιουργία μιας «εναέριας γέφυρας» για την παροχή βοήθειας σε εκατομμύρια θύματα των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν το Πακιστάν, συζητούν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Αρκετές περιοχές του Πακιστάν παραμένουν απρόσιτες μέσω του οδικού δικτύου και μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να διανείμουν την βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Ισλαμαμπάντ.

«Μία ομάδα έξι μελών του ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ προκειμένου να συζητήσει τους όρους δημιουργίας μιας εναέριας γέφυρας και για να αξιολογήσει τις ανάγκες του Πακιστάν» πρόσθεσε ο πακιστανός υπουργός.

«Η ομάδα του ΝΑΤΟ είχε συνομιλίες με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών σήμερα (Δευτέρα) για να αξιολογήσει τις ανάγκες του Πακιστάν και για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας εναέριας γέφυρας για την μεταφορά έκτακτης βοήθειας» σημείωσε ο Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι.

Στο μεταξύ, μία εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυσκολίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του Πακιστάν οφείλονται κυρίως στην «προβληματική εικόνα» της χώρας.

«Υπάρχει συχνά μία προβληματική εικόνα σε ότι αφορά στο Πακιστάν στην κοινή γνώμη της Δύσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, (ΟCHA) Ελίζαμπεθ Μπιρς.

«Ως αποτέλεσμα, το Πακιστάν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που χρηματοδοτούνται λιγότερα, όπως η Υεμένη» πρόσθεσε η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.