Παραδόθηκε,χθες Κυριακή, στις αστυνομικές αρχές του Αυλώνα ο Ιλίρ Μούκα, καταζητούμενος για τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή, κατοίκου Χειμάρρας, Αριστοτέλη Γκούμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ο Ιλίρ Μούκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι παραδόθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τού αποδίδονται σε σχέση με τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, την περασμένη Πέμπτη. Ο Ιλίρ Μούκα φέρεται ως ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αριστοτέλη Γκούμα.

Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα.

Με αφορμή το περιστατικό, ο επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε ζήτησε την αναδιάταξη των αστυνομικών σωμάτων στη Χειμάρρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προβούν σήμερα, Δευτέρα, σε στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Για σοβαρό έγκλημα, για το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα, έκανε λόγο η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Ερμονέλα Φέλαϊ.

Η κ. Φέλαϊ απέδωσε το έγκλημα στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Αλβανία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει όλη την επικράτεια και έχει παραδώσει τη χώρα στα χέρια των εγκληματιών.

Αντίδραση για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα υπήρξε και από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, το κόμμα υπό τον Ιλίρ Μέτα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό News 24, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λουάν Ράμα έκανε λόγο για καταδικαστέα πράξη και κάλεσε τους κατοίκους της Χειμάρρας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν με όλη την αυστηρότητα του νόμου.

Επίσης, ο Λουάν Ράμα κάλεσε την αστυνομία να ενημερώσει πλήρως και με ακρίβεια το κοινό για το περιστατικό και τα αίτια που το προκάλεσαν.