Θυελλώδεις άνεμοι και και ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τη Ρωσία μετά το πρωτοφανές κύμα καύσωνα και τις δασικές πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα. Το ψυχρό μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μόσχα αφότου έπληξε την Αγία Πετρούπολη προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί όλες οι εστίες πυρκαγιάς, ενώ απομακρύνεται το τοξικό νέφος που είχε επανεμφανιστεί από τα ξημερώματα της Κυριακής στη ρωσική πρωτεύουσα ωθούμενο από αντίθετους ανέμους.

Στη βορειοδυτική Ρωσία σχεδόν 100.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, του Νοβγκορόντ, του Πεσκόφ, του Βολόγκντα και Αρχανγκουέλσκ.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες διακόπηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων.

Οι καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη ρωσική πρωτεύουσα αργότερα εντός της ημέρας. Η θερμοκρασία έχει πέσει ήδη στους 25 βαθμούς Κελσίου από τους 40 βαθμούς των περασμένων εβδομάδων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το πέρασμα του μετώπου αυτού και για την κινητοποίηση των υγειονομικών και των κοινωνικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Συνολικά παραμένουν 498 εστίες πυρκαγιάς στη Ρωσία σε έκταση 535 στρεμμάτων. Όλα τα μέτωπα είναι πλέον υπό έλεγχο. Επίσης, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ, 500 χλμ ανατολικά της Μόσχας.