Σε κρίσιμες συνομιλίες προσέρχονται ο φορέας που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα βρετανικά αεροδρόμια και το συνδικάτο εργαζομένων Unite (το μεγαλύτερο συνδικάτο της British Airways) προς αναζήτηση συμβιβασμού, προκειμένου να αποφευχθεί απεργιακή κινητοποίηση που μπορεί να προκαλέσει «έμφραγμα» στις αεροπορικές πτήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται τη Δευτέρα σε άγνωστη τοποθεσία.

Οι υπάλληλοι εδάφους σε έξι διεθνή αεροδρόμια της Βρετανίας που ελέγχονται από την BAA έχουν ψηφίσει υπέρ της πρότασης του συνδικάτου Unite για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα.

Η ΒΑΑ έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απεργία μπορεί πρακτικώς να κλείσει έξι αεροδρόμια (το Χίθροου, καθώς και εκείνα του Στάνστεντ, του Σαουθάμπτον, της Γλασκόβης, του Αμπερντιν και του Εδιμβούργου), καθώς το σωματείο Unite έχει υπό την αιγίδα του 6.000 εργαζόμενους σε ειδικότητες-κλειδιά, όπως πυροσβέστη, προσωπικού ασφαλείας και μηχανικού.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας εκφράζει την ελπίδα να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία.

Ωστόσο, εάν η συνάντηση της Δευτέρας αποβεί άκαρπη οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν από τις 23 Αυγούστου καθώς οι εργαζόμενοι οφείλουν να ενημερώσουν μία εβδομάδα νωρίτερα τη διοίκηση.

Η απεργία αναμένεται να επιφέρει ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες που θα ταξιδέψουν από ή προς τη Βρετανία, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.