Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε σήμερα η εθνική πόλο των εφήβων από τη Στουτγκάρδη, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, όμως στον χθεσινοβραδυνό τελικό ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ιταλία.

«Η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά, πιστεύω ότι η «φουρνιά» των αθλητών 1991-93 έχει πάρα πολύ ταλέντο. Αν οι αθλητές αυτοί δουλευτούν σωστά, όχι μόνο από τους συλλόγους αλλά και από την εθνική, τότε θα ανεβάσουν πολύ ψηλά την ελληνική υδατοσφαίριση» δήλωσε ο αρχηγός της αποστολής, Δημήτρης Γρυπάρης.

Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Κώστας Γεννηδουνιάς, τόνισε: «Ήταν ένας συναρπαστικός τελικός, όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες. Πέρυσι ηττηθήκαμε στο Παγκόσμιο (σ.σ. στο Σίμπενικ) στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης και φέτος στο Ευρωπαϊκό στα πέναλτι. Τα πέναλτι είναι ρουλέτα και εκεί ήμασταν άτυχοι. Απογοητευτήκαμε, αλλά η δεύτερη θέση στην Ευρώπη είναι μεγάλη επιτυχία».