Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Θεσπρωτία, τα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Επιπλέον, χαμηλή δασική βλάστηση καίει πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη θέση Μέλισσα, στα Λεχαινά Ηλείας.

Στα Κύθηρα επιχειρούσε ισχυρή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος με 47 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα.

Στη Ζάκυνθο η φωτιά στην περιοχή Λαγώποδο είχε περιοριστεί σε χαράδρα. Επί τόπου βρίσκονταν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 υδροφόρες.

Στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η φωτιά περιορίστηκε σε δασική έκταση, όπου επιχειρούσαν 6 πυροσβέστες με 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων και ενημερώνει για τους νομούς που βρίσκονται στο «κόκκινο» και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δύναμη της πυροσβεστικής αποτελούμενη από 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 8 τμήματα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο, κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο, τη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε δασική περιοχή στην Καλλονή Μυτιλήνης.

Η πυροσβεστική θα εξακολουθεί να επιχειρεί στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά στην πυρκαγιάστη θέση Μέλισσα, στα Λεχαινά Ηλείας, επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες, με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Οι νομοί όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός είναι οι Αττική, Εύβοια, Χίος, Σάμος, Κρήτη.