ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ «Κανείς δεν νομιμοποιείται να βιαιοπραγεί»

«Δεν θέλω τζάκι, δεν θέλω σόμπα, θέλω μονάχα της Οriginal την μπόμπα»… Το σύνθημα που εμπνεύστηκε, μαζί με την ίδρυση του πλέον δημοφιλούς συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, την «Οriginal», ο νυν πρόεδρος των ερασιτεχνικών τμημάτων της Ενωσης και ηγέτης των οργανωμένων οπαδών της κ. Δημήτρης Χατζηχρήστος μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ακόμη και αν ο ίδιος μιλώντας προς το «Βήμα της Κυριακής» επαναλαμβάνει ότι η επίθεση στον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς μόνο κακό κάνει στον σύλλογο.

«Δεν θέλω τζάκι, δεν θέλω σόμπα, θέλω μονάχα της Οriginal την μπόμπα»… Το σύνθημα που εμπνεύστηκε, μαζί με την ίδρυση του πλέον δημοφιλούς συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ, την «Οriginal», ο νυν πρόεδρος των ερασιτεχνικών τμημάτων της Ενωσης και ηγέτης των οργανωμένων οπαδών της κ. Δημήτρης Χατζηχρήστος μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ακόμη και αν ο ίδιος μιλώντας προς το «Βήμα της Κυριακής» επαναλαμβάνει ότι η επίθεση στον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς μόνο κακό κάνει στον σύλλογο. «Κανείς δεν νομιμοποιείται, ακόμη κι αν δεν γουστάρει τον Μπάγεβιτς, να βιαιοπραγεί κατά του προπονητή της ομάδας» επιμένει ο άνθρωπος ο οποίος ουδέποτε έκρυψε ότι δεν θέλει τον σέρβο τεχνικό στον πάγκο της ομάδας.

Εξάλλου οι διαφορές του κ. Χατζηχρήστου με τους εκάστοτε προέδρους και προπονητές της ΑΕΚ (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) δεν είναι καινούργιο φρούτο. Η κολόνια κρατάει εδώ και 20 χρόνια καθώς ο ηγέτης της «Οriginal» έχει κατά καιρούς διαφωνήσει και κατακρίνει τις τακτικές διοικητικών ηγετών και τεχνικών του παρελθόντος ( Ζαφειρόπουλος , Γιδόπουλος, Ψωμιάδης , Τροχανάς, Γρανίτσας, Φιλίππου , Νικολαΐδης Μπάγεβιτς, Φερέρ,Δώνης κ.ά.) πάντοτε με γνώμονα, όπως ο ίδιος λέει, τις ιδεολογικές αξίες του συνδέσμου που εκπροσωπεί. Ο ίδιος προτάσσει την αγνή και άδολη αγάπη του για τον σύλλογο, ενώ οι πολέμιοί του τον κατηγορούν ότι ελέγχει τον κυρίαρχο σύνδεσμο της ΑΕΚ «απαγορεύοντας» την ίδρυση άλλων. Ο ίδιος θυμίζει στους «εσωτερικούς αντιπάλους» του ότι δεν έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο πλην του δικύκλου του, το οποίο αποκαλεί… Ντούσαν «προς τιμή του παλιού Μπάγεβιτς που δόξασε και δοξάστηκε από την ΑΕΚ και όχι του νυν παρωχημένου προπονητή» όπως λέει!

Οι φίλοι του στην «Οriginal» επιμένουν ότι ο 51χρονος Χατζηχρήστος είναι ο παλιός ρομαντικός οπαδός, ο «ποιητής» (για τα εμπνευσμένα και όχι εμετικά στιχάκια που ακούγονται από την κιτρινόμαυρη εξέδρα), ο αποκαλούμενος «Μίμης» και «αρχηγός» για τους υπολοίπους, αφού απαγορεύει να τον αποκαλούν «πρόεδρο» ακόμη και τώρα που κατέχει αυτόν τον θεσμικό ρόλο στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ! Υποστηρίζουν επίσης ότι το «επιχειρησιακό» και το «εκτελεστικό» κομμάτι της «Οriginal 21» λειτουργούν πλέον αυτόνομα και χωρίς τις υποδείξεις του, ακριβώς επειδή ο ίδιος είναι ενάντιος στις βαρβαρότητες αν και εμπνευστής πολλών συνθημάτων με υβριστικό περιεχόμενο. Δεν έχει λάβει ποτέ μέρος σε επεισόδια, έχει καθαρό ποινικό μητρώο και δεν έχει έχει περάσει ποτέ Αυτόφωρο.

Αριστούχος της Βαρβακείου
Ο ηγέτης του μεγαλύτερου πυρήνα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Βαρβάκειο Σχολή και πέρασε στη Νομική την οποία όμως παράτησε στο πρώτο έτος! Αιτία, η αγάπη του για την κιτρινόμαυρη ομάδα η οποία τον οδήγησε στη συνειδητή επιλογή ενός λιτού τρόπου ζωής και στη δημιουργία της «Οriginal 21». Από το 1982 ως σήμερα απασχολείται ως υπάλληλος εξωτερικών εργασιών επειδή ως χαρακτήρας ασφυκτιούσε σε κάποιο γραφείο αλλά και για να έχει πρωινό σταθερό ωράριο που θα του επιτρέπει να ασχολείται σε καθημερινή βάση με την ΑΕΚ!

«Μόλις πληροφορήθηκα το επεισόδιο» λέει προς το «Βήμα της Κυριακής» ο ηγέτης της Οriginal «σοκαρίστηκα και παρακαλούσα να μην έχει εμπλακεί κάποιο απ΄ τα δικά μας παιδιά. Από τα πλάνα της τηλεόρασης όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι αναγνωρίσιμα μέλη του συνδέσμου μας προσπαθούν να προστατεύσουν τον Μπάγεβιτς και όχι να του επιτεθούν. Πώς είναι δυνατόν λοιπόννα φταίει ο σύνδεσμός μας για το επεισόδιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηχρήστος. Στην ερώ τηση για το ποιος πιστεύει ότι ευθύνεται απαντά μιλώντας για τον «εμφύλιο» πόλεμο που μαίνεται στις εξέδρες της ΑΕΚ. «Κάποιοι θέλουν να γίνουν Οriginal στη θέση της Οriginal.Για εμάς μιλάει ο χρόνος και η ιστορία. Για εκείνους μιλάει μόνο ο φθόνος και η ζήλια για τον σύνδεσμο που παραμένει αγκάθι και ενοχλεί, καθώς δεν ελέγχεται, δεν εξαγοράζεται, δεν συμβιβάζεται» . Παράλληλα αναφερόμενος στις ανακοινώσεις μερικών συνδέσμων της Οriginal που μοιάζουν να λειτουργούν αυτόνομα είπε: «Αυτοί που μας κατηγορούν σήμερα ότι πολεμάμε τον Μπάγεβιτς,ήταν από τους πρωτεργάτες της διαδήλωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια για να μην προσληφθεί ο Σέρβος».

Προέχουν τα ματς με την Νταντί
Ο γεννημένος στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης παράγοντας- οπαδός βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διακοπές, ωστόσο η ΑΕΚ δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό του. «Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι τα ματς με την Νταντί Γιουνάιτεντ και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία της ΠΑΕ» λέει, τα γεγονότα όμως δεν του επιτρέπουν να κρύψει κάτω από το χαλί τον «εμφύλιο» που έχει ξεκινήσει στον κόσμο των οργανωμένων της ΑΕΚ. «Η Οriginal όταν μετέχει σε ενδοοικογενειακές διαμάχες μόνο αμύνεται. Ποτέ δεν θα βγούμε στην επίθεση να κατηγορήσουμε κάποιο κομμάτι της ομάδας» λέει χωρίς να διστάσει να ομολογήσει ότι έχουν γίνει αρκετοί λάθος χειρισμοί στο παρελθόν: «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο.Κάνουμε λάθη,αλλά μόλις τα αναγνωρίσουμε τα ομολογούμε. Οπως για παράδειγμα όταν είχε προκύψει το θέμα αγοράς της ΠΑΕ από τον Μπομπ Κοζώνη,τον οποίο και είχαμε στηρίξει. Μέχρι που διαπιστώσαμε περί τίνος πρόκειται,οπότε και είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο».

Ο κ. Χατζηχρήστος παραδέχεται ότι «είναι η μεγαλύτερη κατάντια για την ΑΕΚ το γεγονός ότι είμαι εγώ πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, τη στιγμή που στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό υπάρχουν επιχειρηματικοί κολοσσοί», ωστόσο σε όσους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διαλυθούν οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών για να λυθεί το πρόβλημα της βίας, απαντά λέγοντας «ποιος θα μου απαγορεύσει να ανέβω σε ένα παγκάκι και να μιλάω για την ΑΕΚ;» Και η αλήθεια είναι, ότι ακόμη και από ένα παγκάκι κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk