Το γάντι στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ πετάει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού κ. Π. Τατούλης, ο οποίος προκαλεί τριγμούς στην αξιωματική αντιπολίτευση με την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο επί 19 συναπτά χρόνια (1990-2009) βουλευτής Αρκαδίας «παίζει» με τη Ρηγίλλης και απειλεί να «αλώσει» το κάστρο της ΝΔ. Μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές θα θεωρηθεί μέγα πλήγμα, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συμβολική σημασία για τη ΝΔ. Και αυτό, διότι εκτός από την εκλογική έδρα του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά (Μεσσηνία) είναι και η πατρίδα των δύο αντιπροέδρων, των κκ. Στ. Δήμα (Κόρινθος) και Δ. Αβραμόπουλου (Αρκαδία), του Γραμματέα του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζου (Αρκαδία), του μανιάτη γραμματέα Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκου (Λακωνία), αλλά και πολλών άλλων στελεχών που είναι στην κομματική πυραμίδα. Ως εκ τούτου μια ήττα του εκλεκτού της Ρηγίλλης, του νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ κ. Δ.Δράκου, θα δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις.

Ο «αντάρτης», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, κ. Τατούλης επενδύει στο ρεύμα που έχει μεταξύ των ψηφοφόρων της Αριστεράς, στην αποδοχή σε σημαντικό τμήμα του ΠαΣοΚ, αλλά και στον διχασμό που παρατηρείται στις τάξεις της ΝΔ, ενώ έχει και τη στήριξη του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και είναι ανοιχτό αν θα τον στηρίξει και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . «Αντίπαλός μου δεν είναι ο Δημήτρης.Τον Δράκο δεν τον βάζω απέναντι» λέει σε όσους τον ρωτάνε και επιμένει ότι η υποψηφιότητά του είναι αντισυμβατική, ανατρεπτική και σε μια λογική ρήξης, ενώ θεωρεί ότι έχει ψήφους προσωπικές και όχι αποκλειστικά της ΝΔ.

Η διαγραφή του από τη ΝΔ επί προεδρίας του κ. Κ. Καραμανλή δεν τον αποξένωσε από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. «Το αντίθετο» υποστηρίζει και επιμένει ότι είναι ΝΔ, ενώ μερικοί πολιτικοί του φίλοι θυμίζουν μια φράση που είχε πει παλαιότερα: «Ο Καραμανλής θα μετανιώσει που με διέγραψε». Παλαιό μέλος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ) τη δεκαετία του 1970, με φιλελεύθερες ιδέες στη συνέχεια, παίρνει δύναμη από το χωριό του, το Καστρί Κυνουρίας, όπου γεννήθηκε το 1953.

«Εγώ είμαι βουνίσιος» τονίζει και δεν διστάζει να επικρίνει τόσο τον κ. Καραμανλή όσο και τον κ. Σαμαρά, ενώ αδιαφορεί για τα πυρά που δέχθηκε προ ημερών από τον γραμματέα Συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Ι. Μανώλη (είπε ότι πρέπει να πολεμηθεί σκληρά) και τον κ. Μιχαλολιάκο (είπε ότι είναι θέμα πολιτικής τιμής να ηττηθεί).

Εμμένει ότι προχωρεί στην υποψηφιότητά του «χωρίς μικροκομματισμούς και εξαρτήσεις» και επισημαίνει πως ποτέ δεν υπήρξε προσπάθεια ή αναγκαιότητα να επιστρέψει στη ΝΔ. «Ακολουθώ μια μοναχική ανεξάρτητη πορεία, παραμένω στη δημόσια πολιτική ζωή του τόπουαρθρογραφώντας και διατυπώνω δημόσια τις απόψεις μου» είναι η σταθερή άποψή του και σημειώνει, απευθυνόμενος και στους νεοδημοκράτες, πως οι θέσεις του παρέμειναν σταθερές στην πορεία του χρόνου.

Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις Καραμανλή εμφανίζεται βαθύτατα θλιμμένος και οργισμένος- όπως λέει- για το γεγονός ότι κατέρρευσε ένας σημαντικός για το πολιτικό σύστημα πυλώνας ιδεολογίας υπό το βάρος της ταύτισής του με πυλώνα ανικανότητας και διαφθοράς. Ιδιαίτερα επικριτικός είναι και για τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι εξελέγη με σημαία του τη ρήξη με τον κ. Καραμανλή, τα «τζάκια» και τα συμφέροντα, και υπενθυμίζει στους συνομιλητές του την προ ημερών διαπίστωσή του: «Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η ρήξη είναι συμβιβασμός και ότι το φερόμενο ως καινούργιο είναι μάλλον παμπάλαιο».

Πυρά από τη Ρηγίλλης, φλερτ με το ΠαΣοΚ
Γενικό συναγερμό έχει σημάνει η ΝΔ για την Πελοπόννησο,αφού είναι ζήτημα «πολιτικής τιμής» η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης,λόγω των πολιτικών συμβολισμών που έχει η συγκεκριμένη Περιφέρεια.Παρά τις επιπλοκές που υπάρχουν από την υποψηφιότητα του κ.Τατούλη,αλλά και την ανεξάρτητη κάθοδο ως υποψηφίου περιφερειάρχη και του «σαμαρικού» κ.Δ.Σαραβάκου(πρώην νομάρχη Αργολίδας και προέδρου της ένωσης τέως νομαρχών Ελλάδος),η ΝΔ ευελπιστεί ότι τελικά θα γίνει «μπλε» η συγκεκριμένη Περιφέρεια.Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ΠαΣοΚ να στηρίξει τον κ.Τατούλη. Γι΄ αυτό και η Ρηγίλλης θα δώσει γραμμή ότι η υποψηφιότητά του είναι «αντινεοδημοκρατική» και πρέπει να χτυπηθεί πολιτικά,ενώ αίσθηση προκάλεσε και η προ ημερών στάση του κ.Μανώλη να πει ότι ο πρώην υφυπουργός τάχθηκε υπέρ του μνημονίου, κάτι που διαψεύδει ο ίδιος,λέγοντας πως δεν έχει τοποθετηθεί.«Αυτά είναι προβλήματα της κεντρικής κυβέρνησης.Εμείς εδώ είμαστε για την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια.Ας απαντήσει η ΝΔ πως δίνει μια μάχη για έναν θεσμό που δεν πιστεύει και τον πολέμησε»απαντάει ο κ.Τατούλης.