ιδέες

Τα τυπογραφικά λάθη είναι δείκτες ευρύτερων πολιτισμικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων, ήταν η άποψη των Αμερικανών Jeff Deck και Βenjamin D. Ηerson, οι οποίοι ξεκίνησαν την άνοιξη του 2008 ένα οδοιπορικό στις ΗΠΑ με σκοπό να διορθώσουν τυπογραφικά και γραμματικά λάθη σε οδικά σήματα, εμπορικές πινακίδες και διαφημίσεις. Διόρθωσαν 236 λάθη, αλλά έλαβαν κλήση επειδή επενέβησαν σε ομοσπονδιακή πινακίδα στο Γκραν Κάνιον. www.newyorker.com…

ιδέες | tovima.gr

Τα τυπογραφικά λάθη είναι δείκτες ευρύτερων πολιτισμικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων, ήταν η άποψη των Αμερικανών Jeff Deck και Βenjamin D. Ηerson, οι οποίοι ξεκίνησαν την άνοιξη του 2008 ένα οδοιπορικό στις ΗΠΑ με σκοπό να διορθώσουν τυπογραφικά και γραμματικά λάθη σε οδικά σήματα, εμπορικές πινακίδες και διαφημίσεις.

Διόρθωσαν 236 λάθη, αλλά έλαβαν κλήση επειδή επενέβησαν σε ομοσπονδιακή πινακίδα στο Γκραν Κάνιον.

www.newyorker.com

«Οσο κι αν αγαπάμε τις βιβλιοθήκες, το να κατέχεις ένα βιβλίο είναι διαφορετικό από το να το δανείζεσαι, ειδικά για ένα παιδί. Μπορεί να γράψει μέσα το όνομά του και να το κρατήσει για πάντα. Γίνεται έτσικάποιος που κατέχει βιβλία,μέλος μιας ιδιαίτερης ομάδας. Δεν είναι απλώς επισκέπτης στο βασίλειο του γραπτού λόγου, έχει διαβατήριο» σχολιάζει η δημοσιογράφος Laura Μiller με αφορμή έρευνα για τη σημασία που έχει για την καλλιέργεια ενός παιδιού η ύπαρξη βιβλίων στο σπίτι.

www.salon.com

«Το δύσκολο σε ένα μυθιστόρημα είναι η πρώτη και η τελευταία πρόταση» παρατήρησε σε παλαιότερη συνέντευξή της η αμερικανίδα δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος Joan Didion. «Η πρώτη σε δεσμεύει, γιατί είναι αυτή από την οποία θα προκύψουν όλα τα υπόλοιπα. Η τελευταία πρόταση είναι μία ακόμη περιπέτεια. Είναι εκείνη που πρέπει να διευρύνει τα όρια του έργου, που πρέπει να σε κάνει να γυρίσεις πίσω και να αρχίσεις να διαβάζεις ξανά από την πρώτη σελίδα».

www.theparisreview.org

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Βιβλία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk