Την εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Βελιγράδι θα τη ζήλευε ακόμη και ο κατ΄ εξοχήν λάτρης του τελικού αποτελέσματος κ. Οτο Ρεχάγκελ . Η ελληνική ομάδα, παίζοντας έπειτα από εννέα χρόνια χωρίς μακρινές μπαλιές και σέντρες στην επίθεση, αλλά και χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στα στημένα, πέτυχε όχι μόνο να κερδίσει σε μία πόλη όπου δεν είχε πάρει ούτε ισοπαλία κατά το παρελθόν, αλλά και να πείσει ότι μπορεί να παίξει μοντέρνο ποδόσφαιρο. « Μοντέρνο είναι το ποδόσφαιρο που κερδίζει » έλεγε ο χερ Οτο. Ο διάδοχός του κ. Φερνάντο Σάντος έδειξε ότι εκτός από τη νίκη τον ενδιαφέρει και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτυγχάνεται.

Στο Βελιγράδι η εθνική ομάδα είχε σιγουριά στην επίθεση, ασφάλεια στην άμυνα, καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή, ενώ το πρέσινγκ ξεκινούσε από το σημείο όπου χανόταν η μπάλα. Αντίθετα, της έλειψε η τελική κάθετη πάσα και το καθαρό μυαλό στην αξιοποίηση του αριθμητικού πλεονεκτήματος που αποκτούσε με το κλέψιμο της μπάλας κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Νίνης, που για πρώτη φορά κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του οργανωτή, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε αγχωμένος αλλά με το πέρασμα του χρόνου ανέλαβε πρωτοβουλίες και έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο στο σύστημα που εφαρμόζει ο πορτογάλος προπονητής και το οποίο τον θέλει στην κορυφή της μεσαίας γραμμής και πίσω από το επιθετικό δίδυμο.

Εξαιρετική ήταν και η συνεργασία των Βύντρα, Τοροσίδη στη δεξιά πλευρά από την οποία η ελληνική ομάδα δημιούργησε το γκολ που της έδωσε τη νίκη ενώ απειλήθηκε ελάχιστα. Αντίθετα οι Σπυρόπουλος , Καραγκούνης ταλαιπωρήθηκαν στην αριστερή πλευρά από την οποία οι Σέρβοι εκδήλωσαν τις περισσότερες επιθέσεις τους. « Η αναμέτρηση μας άφησε πολλά θετικά αλλά πρέπει και να διορθώσουμε ουκ ολίγα πράγματα » συμπέρανε ο κ. Σάντος.

Με την πάροδο του χρόνου που οι διεθνείς θα αφομοιώσουν καλύτερα το σύστημά του, θα βελτιωθεί και η αποτελεσματικότητα της Εθνικής. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και το γεγονός ότι οι περισσότερες ελληνικές ομάδες λίγο-πολύ παίζουν το ίδιο σύστημα με άμυνα ζώνης, τέσσερις μέσους και δύο επιθετικούς.