Αφού πλήρωσε μέχρι… σεντ την εμπλοκή του στο σκάνδαλο ντόπινγκ της αναβολικής ουσίας Μ3 και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια, ο Γιάννης Δρυμωνάκος πιστοποίησε χθες την εντυπωσιακή επιστροφή του στην ελίτ της ευρωπαϊκής πισίνας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδας. Η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πιστοποίησε την ορθότητα της επιλογής του να συνεχίσει την καριέρα του, αν και αρχικά όταν βρέθηκε ντοπαρισμένος είχε κάνει λόγο για αποχώρηση από τις πισίνες. Χθες στην πισίνα «Αλφρεντ Χάγιος» ο αθλητής, που προπονείται πλέον με τον κ. Δημήτρη Δαμασιώτη προπονητής του όταν βρέθηκε ντοπαρισμένος ήταν ο κ. Γιάννης Ορφανίδης -, βελτιώνοντας την καλύτερη εφετινή επίδοση (1.57.26) με χρόνο 1.57.10 ξαναβρέθηκε στο ευρωπαϊκό βάθρο και χάρισε στην ελληνική κολύμβηση το πρώτο μετάλλιο στα αγωνίσματα της πισίνας στη Βουδαπέστη και το πέμπτο συνολικά, αφού είχαν προηγηθεί τα τέσσερα μετάλλια στη μαραθώνια κολύμβηση.

Η χθεσινή παρουσία του Δρυμωνάκου σημαδεύτηκε από την υπερπροσπάθειά του στα τελευταία πενήντα μέτρα, αφού ως τα 150 μ. βρισκόταν στην έκτη θέση αλλά κατάφερε με ένα εκπληκτικό τελευταίο πενηντάρι, το πιο γρήγορο μεταξύ των φιναλίστ, να τερματίσει τρίτος πίσω από τον Πολωνό Πάβελ Κορζενιόφσκι 1.55.00 και τον Ρώσο Νικολάι Σχορτσόφ 1.56.13. Πριν από δύο χρόνια είχε τερματίσει πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν σε χρόνο 1.54.16, αλλά το χρυσό μετάλλιο του αφαιρέθηκε λόγω ντόπινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 στη Βουδαπέστη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 1.57.02.

Στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας αγωνίστηκε και ο Στέφανος Δημητριάδης, που κατετάγη όγδοος με 1.59.70.

Στα χθεσινά προκριματικά απέτυχαν όλοι οι έλληνες κολυμβητές που αγωνίστηκαν. Η Αγγελική Εξάρχου στα 200 μ. πρόσθιο με 2.33.75 έμεινε 18η και εκτός ημιτελικών. Στα 100 μ. ελεύθερο ο Γιάννης Καλάργαρης με 50.49

κατετάγη 34ος και ο Απόστολος Τσαγκαράκης με 51.27 πήρε την 48η θέση.

Μετά την αποτυχία του να κατακτήσει μετάλλιο στα 50 μ. και 100 μ. ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης δοκιμάζει από σήμερα τις δυνάμεις του στα 200 μ. ύπτιο κολυμπώντας στα προκριματικά.

Στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από βατήρα 3 μ. αγωνίστηκαν χθες οι Αλέξανδρος Μάνος και Στέφανος Παπαρούνας συγκεντρώνοντας 389,34 β., ενώ την ίδια θέση είχαν καταλάβει και στον προκριματικό με 368,73 β.