Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: ο Παναθηναϊκός αναζητεί έναν επιθετικό που θα μπορεί να καλύψει τόσο τη θέση του σέντερ φορ όσο και αυτές στις πτέρυγες, ιδιαίτερα μάλιστα στα αριστερά όπου δεν υπάρχει αντικαταστάτης του Σεμπάστιαν Λέτο, ενώ παράλληλα το ταμείο είναι… μείον παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, σύμφωνα με την ΠΑΕ, αγγίζουν τις 20.000,

και παράλληλα είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι ο προπονητής των Πρασίνων κ. Νίκος Νιόπλιας , ο οποίος βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει αν μπορούσε θα είχε αποκτήσει κάποιον στόπερ από τους πρώτους της λίστας του (Κρις, Μπορντόν), αλλά και ενδεχομένως έναν δημιουργικό αμυντικό μέσο, αποφάσισε ότι ο πλέον απαραίτητος κρίκος που λείπει από το ρόστερ της ομάδας είναι ένας επιθετικός με ονοματεπώνυμο: Κριστιάν Νέμεθ.

Γιατί όμως κατέληξε ο κοζανίτης προπονητής στον 21χρονο ούγγρο διεθνή επιθετικό, ο οποίος ανήκει στη Λίβερπουλ και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ; Κατ΄ αρχάς η τιμή του δεν είναι απαγορευτική. Εστω κι αν αυτή την περίοδο οι Κόκκινοι της Αγγλίας αξιώνουν περίπου 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, είναι βέβαιον ότι όσο πλησιάζει η λήξη της μεταγραφικής περιόδου οι απαιτήσεις τους θα πέσουν. Επιπλέον ο εξελίξιμος επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα, δεν έχει «βαρύ» συμβόλαιο και το σημαντικότερο, δεν απαιτεί θέση στην 11άδα. Αντιθέτως υπόσχεται να δουλέψει σκληρά και να εκμεταλλευθεί τις όποιες ευκαιρίες του παρουσιαστούν!

Ο Νέμεθ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο της επίθεσης στο 4-3-3 (ή στο 4-2-3-1) όσο και ως δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Τζιμπρίλ Σισέ στο 4-4-2, το οποίο έχει δουλέψει ο κ. Νιόπλιας στην προετοιμασία και είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιεί στα λεγόμενα «εύκολα» παιχνίδια.

Το γεγονός ότι έχει δουλέψει σε συλλόγους πρώτης γραμμής, όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για γρήγορο ποδόσφαιρο ακριβείας αναμένεται να κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή του στους Πράσινους σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ενώ ένα επιπλέον στοιχείο που είναι στα υπέρ του νεαρού ούγγρου επιθετικού είναι το γεγονός ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τη Λίβερπουλ, από την οποία αποκτήθηκε στο παρελθόν ο Ιγκόρ Μπίστσαν και πέρυσι ο Λέτο, γεγονός που ενδέχεται να αποδειχθεί χρήσιμο στις διαπραγματεύσεις, ενώ τον ποδοσφαιριστή και τις ιδιαιτερότητές του γνωρίζει και ο νέος γυμναστής του Τριφυλλιού κ. Αντώνης Κέζος, ο οποίος θα επιχειρήσει να φέρει τον 21χρονο Νέμεθ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Το τελευταίο, αλλά όχι ύστατο, στοιχείο που οδηγεί τον Παναθηναϊκό προς τη λύση του ούγγρου επιθετικού είναι η θετική διάθεση που έχει δείξει ο ίδιος, κατά την πρώτη επαφή που έγινε με άνθρωπο του Τριφυλλιού, στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα.